Bijgewerkt: 22 maart 2023

Bedrijveninvesteringszones in Amstelveen stemmen voor nieuwe samenwerking

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-10-2021

Vanuit de gemeente Amstelveen wordt de onderlinge samenwerking tussen ondernemers aangemoedigd. Een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) draagt bij aan de samenwerking tussen ondernemers, versterkt het ondernemersklimaat en helpt ondernemers om gezamenlijk in de openbare ruimte van het gebied te investeren. Denk bijvoorbeeld aan kerstverlichting, bloemen en planten, events en promotie van het (winkel)gebied. Vier bestaande en twee nieuwe BIZzen stemmen voor een nieuwe periode van samenwerking.

Floor Gordon (D66) wethouder Economisch Zaken: 'Na anderhalf jaar coronacrisis hebben we de veerkracht van de Amstelveense ondernemers gezien en zijn er nieuwe samenwerkingen ontstaan. De wens van een grote groep ondernemers is om deze samenwerking vorm te gegeven in een BIZ. De afgelopen vijf jaar zijn er vier BIZzen in drie (winkel)gebieden Amstelveen succesvol geweest. Ondernemers van het Oude Dorp, Van de Hooplaan en de ondernemers én eigenaren van winkelcentrum Kostverlorenhof willen na 5 jaar samenwerken in een BIZ voor een nieuwe ronde BIZ gaan. Aan de Amstelzijde is er iets bijzonders aan de gebeurd: de horecaondernemers van de Amstelzijde gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet. De 6 horecabedrijven van de Amstelzijde hebben besloten om een horeca BIZ te starten.  Daarnaast willen ook de ondernemers van de Amsterdamseweg (zuid) gaan starten met een BIZ.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Floor Gordon (D66) wethouder Economisch Zaken met de horecaondernemers aan de Amstelzijde in Amstelveen op 14 oktober 2021


Als de BIZzen worden gerealiseerd gaan meer dan 200 ondernemers en ruim 50 pandeigenaren (Kostverlorenhof) samenwerken én ruim 120.000 euro investeren in de BIZ gebieden. 'In deze vijf gebieden zijn de stembiljetten uitgereikt of verzonden per post. Mijn oproep is om je stem te gebruiken! Het is aan de ondernemers & eigenaren in deze gebieden hoe zij stemmen maar een stem voor de BIZ is een stem voor samenwerking, investering en versterking van het (winkel)gebied. Maak gebruik uw stem'- geeft wethouder Gordon aan.

Om de BIZ ondernemers in het 1ste jaar tegemoet te komen, na tijden van coronacrisis, heeft het College B en W onlangs besloten om in het 1e BIZ jaar (2022) bij de ondernemers BIZzen geen BIZ belasting te heffen, maar de BIZ ondernemersvereniging wel de BIZ subsidie uit te keren. Zo kunnen de BIZ ondernemersverenigingen toch hun plannen waarmaken terwijl de ondernemers in de BIZ gebieden er niet voor worden aangeslagen. Zijn er vragen over de BIZ dan kunt u een e-mail sturen naar ondernemersloket@amstelveen.nl. Lees ook: College Advies inclusief besluit B&W Vaststellen 6 Subsidieverordeningen Bedrijveninvestering Zone (BIZ) 2022-2026 (pdf 3 pagina’s)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.