Bijgewerkt: 29 november 2022

Bedrijventerrein Legmeer wordt opgeknapt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb / OA
20-01-2009

Bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen wordt in 2009 opgeknapt. Het terrein is aangelegd in de jaren zeventig en na dertig jaar begint het te verouderen. Om de situatie te verbeteren trekt de gemeente samen op met Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), MKB Nederland en een aantal op het bedrijventerrein gevestigde ondernemers. Op het terrein dreigt toenemende leegstand van bedrijfsgebouwen.

Concrete beheer- en onderhoudsmaatregelen gaan komende maanden voor verbetering zorgen. Partijen gaan samen bestrating en groenvoorzieningen aanpakken, bewegwijzering plaatsen en de lokale parkeer- en verkeersituatie verbeteren. Deze maatregelen moeten zorgen voor verbetering van de veiligheid en uitstraling van het bedrijventerrein.

Op maandag 19 januari 2009 tekenden de betrokkenen het samenwerkingsconvenant in de Volvo Bangarage. Tegelijkertijd ontving bedrijventerrein Legmeer het Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen (KVO-B). Legmeer is het eerste Amstelveense bedrijventerrein, dat in aanmerking komt voor het landelijke keurmerk KVO-B.

Legmeer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Theo Mulder directeur Volvo Bangarage met Tineke Hanssen, directeur van de Ondernemersvereniging Amstelveen wachten op de wethouder


Het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In dit kader is een handboek ontwikkeld in opdracht van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing, waarin de prestatie-eisen voor bedrijventerreinen geformuleerd, waardoor een veilige omgeving voor de ondernemers en natuurlijk voor de klanten wordt gecreëerd.

Foto Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Jaap Broer, tot gisteren projectleider voor de revitalisering van het bedrijventerrein Legmeer en partner bij Decisio vertelt over het project


Legmeer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Wethouder Jan-Willem Groot vertelt over de situatie van de bedrijven in Legmeer en over de grote leegstand.


Legmeer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Fred Sier tijdens zijn toespraak


Legmeer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Fons Sijnesael spreekt de aanwezigen toe


Legmeer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Jan-Willem Groot wethouder Economische Zaken met de ondertekenaars aan tafel


Legmeer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Als eerste tekent de wethouder het convenant in de naam van de Gemeente Amstelveen


Legmeer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Vlnr.: Teus van Veen vicevoorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen, Willem Oosterwijk plaatsvervangend wijkteamchef Regiopolitie Amsterdam-Amstelland, Amstelveen-Zuid, Fons Sijnesael procesbegeleider KVO-B Projectteam Keurmerk Veilig Ondernemen- Bedrijventerreinen en Jan-Willem Groot wethouder Economische Zaken


Op het bedrijventerrein Legmeer zijn er ongeveer 150 bedrijven actief en ze ondervinden steeds meer schade door criminaliteit, brand, overlast en verloedering, dus het belang van grotere veiligheid neemt toe.


Legmeer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Vlnr.: Fons Sijnesael van MKB-Nederland, Ruth Rutten van Brandweer gemeente Amstelveen, Cees Cuntz, directeur De Heemraad BV, Fred Sier voormalig directeur Brother BV en woordvoerder ondernemersgroep Legmeer, Tineke Hanssen, directeur Ondernemersvereniging Amstelveen, Jaap Broer, procesmanager revitalisering Legmeer, René Grigoleit, buurtregisseur Bankras en Buitengebied Amstel van de Politie Amsterdam Amstelland en Ton van Oostwaard, hoofdopzichter Boomwerk wijkbeheer gemeente Amstelveen


De aan het convenant deelnemende partijen gaan in de toekomst samenwerken, om de veiligheid van personen en een ongestoord en rechtmatig gebruik van goederen en zaken te bevorderen. Het samenwerkingsverband wordt aangestuurd door de Ondernemersvereniging Amstelveen en MKB Nederland zal 50 uren adviserend optreden gedurende het traject tot de her-certificering.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.