Bijgewerkt: 8 mei 2024

Begeleiding naar werk in de wijk in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-01-2024

Gemeentemedewerkers die inwoners naar werk begeleiden zijn sinds een halfjaar aanwezig in wijkcentra. “Hierdoor kunnen we mensen bereiken die bij ons nog niet bekend zijn als werkzoekende”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder zorg & Welzijn. “We komen makkelijker in contact en nemen we drempels weg.”

Het doel is om inwoners te ondersteunen naar werk, ook als zij geen bijstand of andere ondersteuning van de gemeente hebben. Daarmee helpt de gemeente niet alleen de inwoner aan een duurzame baan, maar ook werkgevers die op zoek zijn naar personeel.

Felicitatie met nieuwe baan. De wethouder overhandigde woensdag 17 januari 2024 een bos bloemen aan een Amstelveense die via contact in het wijkcentrum een baan heeft gevonden in Grand Hotel Amstelveen. “Daar is ze inmiddels een onmisbare kracht”, zegt Van Ballegooijen over de succesvolle en duurzame match.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Wethouder Marijn van Ballegooijen tijdens de opening van het inloopspreekuur bij het MOC met de deelnemers

In de wijkcentra. In de wijkcentra kunnen inwoners vragen stellen over de mogelijkheden die de gemeente biedt. Het gaat om ondersteuning bij het vinden van werk, maar ook om scholing. Daarnaast is er een beroepskeuzetest, een netwerk aan werkgevers en kennis over leerwerktrajecten.

Locaties en tijden in 2024. De medewerkers van de gemeente zijn vanaf 8 januari aanwezig op dinsdagochtend in de wijkcentrum Westend en op woensdagochtend in de wijkcentrum MOC van 9.30 – 12.00 uur.

Actieplan werkgelegenheid . De fysieke aanwezigheid van gemeentemedewerkers in de wijkcentra vloeit voort uit het actieplan werkgelegenheid van de gemeente Amstelveen. Dat werd opgesteld naar aanleiding van veranderende arbeidsmarktomstandigheden door corona. Met het plan wil de gemeente inwoners die nog niet aan het werk zijn naar duurzaam werk begeleiden.  

Het werkplein AA. Naast de wijkcentra kunnen inwoners ook nog altijd terecht op het Werkplein AA. Dat is de ontmoetingsplaats op het Raadhuis in Amstelveen voor alle inwoners en werkgevers.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.