Bijgewerkt: 26 mei 2024

Bejaarde vrouw voor 25000 euro opgelicht

Nieuws -> Politie

Bron: Ter Plaatse
09-03-2006

Oplichters aan de deur zijn inmiddels een bekend verschijnsel. Vaak zijn oudere mensen het slachtoffer. Ook in het volgende geval gaat het om een 87 jarige vrouw van wie op slinkse wijze meer dan 25.000 euro afhandig is gemaakt.

Bij het slachtoffer stond een vrouw voor de deur die zich voordeed als iemand van de thuiszorg. ‘Ze wilde even het huis bekijken’. De bewoonster trapte erin en liet het hele huis zien. Toen ze boven waren heeft waarschijnlijk iemand anders beneden twee bankpassen weggehaald. Dit is de wijk Randwijk in Amstelveen.

Op woensdag 1 februari 2006 rond een uur of 1 werd er bij het 87 jarige slachtoffer aangebeld. Voor de deur stond een dame die aangaf van de thuiszorg te zijn. Ze heeft zelfs een naambordje met thuiszorg erop. Ze steekt een verhaal af en weet het vertrouwen te winnen. Ze geeft aan dat ze bezig is met een onderzoek in de buurt en of ze even binnen mag kijken. Ze bekijken de woning van top tot teen. Hierna gaat de medewerkster van de thuiszorg weg.

Tot zo ver is er nog niks aan de hand totdat enkele weken na het bezoek van de zogenaamde thuiszorg een medewerker van de postbank contact opneemt met de bejaarde vrouw. Ze vertelt haar dat er tientallen pintransacties hebben plaatsgevonden. En dat er inmiddels meer dan 25 duizend euro van de rekening is gehaald. Bij een aantal van deze pintransacties is de dader die gepind heeft door videobeelden opgenomen. De man pint bij een geldautomaat aan de Rembrandtweg in Amstelveen.

Hopelijk zijn er kijkers die de man herkennen zodat deze trieste zaak opgelost kan worden. Voor er nog meer slachtoffers vallen, is het goed om te weten dat Thuiszorg altijd een vaste medewerker stuurt. Gebeurt dat niet, dan melden ze dat van tevoren. Altijd heeft de medewerker een pas bij zich met daarop een pasfoto en de naam van de organisatie. U kunt altijd om de pas vragen.

Ondanks dat er een vrouw bij het slachtoffer binnen is geweest, is het een man die geld opneemt met de gestolen bankpas.

Herkent u de pinner?

De pinner is een blanke man van 30 á 35 jaar

Hij heeft een normaal postuur

Donkerblond haar met inhammen

Donkere bovenkleding met daaronder een licht T-shirt

Weet u waar hij verblijft? Was u zelf slachtoffer van een soortgelijke of zelfs gelijke oplichting? Neemt u dan contact op met de wijkteamrecherche van bureau Amstelveen Noord op het nummer 020-559 4700Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.