Bijgewerkt: 25 mei 2024

Beleef de historie van de luchtvaart op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
01-06-2011

Fokker 100 op Schiphol open voor bezoekers

Vandaag is op het Panoramaterras van Schiphol een Fokker 100 officieel opengesteld voor het publiek door de heren Pieter Elbers, Chief Operating Officer van KLM en Jos Nijhuis, President-directeur van Schiphol Group.

Een gastvrij en informatief bezoek

De KLM Cityhopper Fokker 100 is in samenwerking met partners omgebouwd tot een ware luchtvaartbeleving voor alle bezoekers van het Panoramaterras. Schiphol wil hiermee haar bezoekers verrassen en een kijkje achter de schermen bieden in de historie van de luchtvaart. In het vliegtuig kunnen bezoekers de cockpit bekijken, meldingen van de verkeerstoren horen, plaatsnemen in de originele passagiersstoelen, een kijkje nemen in het bagageruim en meer te weten komen over de historie van Fokker. Speciaal voor kinderen zijn er vliegtuigweetjes en luchtvaartraadsels om op te lossen. De toegang tot het toestel is gratis.

fokker Amstelveen
(Foto Amsterdam Airport Schiphol - 2011)

De Fokker-100 op het panoramaterras van Schiphol


Een historische beleving

De Fokker 100 is een schenking van KLM aan Amsterdam Airport Schiphol. Het vliegtuig vloog de eerste keer op 2 maart 1989 en het laatst op 19 februari 2010. In zijn laatste vijf dienstjaren heeft het toestel meer dan 550.000 passagiers vervoerd in 7.403 vluchten naar onder andere Glasgow, Leeds, Cardiff, Bristol, Hamburg, Berlijn, Frankfurt, Stuttgart, Nice en Bologna. De Fokker 100 is het grootste verkeersvliegtuig dat Fokker heeft gebouwd. Het vliegtuig is bedoeld voor korte afstanden en biedt plaats aan ongeveer honderd passagiers.

Het Panoramaterras

Het Panoramaterras is te vinden op de tweede verdieping tussen Vertrekhal 1 en 2, en biedt uitzicht op het platform en een van de start- en landingsbanen van Schiphol. Jaarlijks bezoeken bijna anderhalf miljoen dagjesmensen, afhalers, wegbrengers en luchtvaartenthousiastelingen het Panoramaterras.

Schiphol Europe's Preferred Airport

Schiphol wil Europe's Preferred Airport zijn en blijven. Dat betekent dat passagiers ervoor kiezen om via Schiphol te reizen. Kiezen voor Schiphol omdat Schiphol veel meer is dan alleen een luchthaven, maar een dynamisch knooppunt waar passagiers en bezoekers zich welkom voelen en waar werelden elkaar ontmoeten, zoals in een moderne stad. Met het tentoonstellen van de Fokker 100 wil Schiphol bezoekers een gastvrije en inspirerende  ervaring aanbieden en blijft Schiphol haar ambitie om Europe's Preferred Airport waarmaken.

Partners

Het plaatsen van de Fokker 100 is mede tot stand gekomen door KLM/KLM Cityhopper, Aviodrome, Martinair, Fokker, Royal Haskoning, Valk, Aglaze, Cofely, Deerns, Saan, Benthem Crouwel Naco, VolkerWessels en Siemens.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.