Bijgewerkt: 14 april 2021

Benefietavond voor herbouw van de St. Urbanuskerk in Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Schouwburg Amstelveen
13-11-2018

De grote kerkbrand van 15 september 2018 in de Bovenkerkse St. Urbanuskerk van architect Pierre Cuypers is een zwarte dag in de geschiedenis van Amstelveen. Voor de wederopbouw van het gebouw is veel geld nodig, niet alleen om de kerk te herstellen, maar ook om het gebouw toekomstbestendig, energiezuinig en klimaatneutraal te maken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De St. Urbanuskerk in Bovenkerk in juni 2017


Benefietavond. De Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus organiseert daarom samen met Schouwburg Amstelveen op zaterdag 24 november 2018 een benefietavond. De schouwburg en de vriendenstichting van de Urbanuskerk werken hiervoor belangeloos samen met de gemeente Amstelveen en 175 (!) muzikanten en vrijwilligers zodat alle inkomsten uit kaartverkoop in zijn geheel ten goede komen aan de wederopbouw van de Urbanuskerk.

Het kerkgebouw is verzekerd en kan herbouwd worden, maar daarmee is het 140 jaar oude monument nog lang niet klaar voor hergebruik. De inventaris, die speciaal was aangeschaft voor concerten en andere culturele manifestaties, moet vervangen worden, en de verzekering dekt lang niet alle schade op basis van vervangingswaarde. Ook het aanpassen van het gebouw aan de eisen voor multifunctioneel gebruik, voor nu en in de toekomst, vraagt veel extra investeringen.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus - 2018)

De St. Urbanuskerk na de brand op 16 september 2018. Het dak van het schip is door de brand van de kerk ernstig verwoest en daardoor is ook het interieur zwaar beschadigd


Programma. Onder het motto: 'Naar een groene toekomst voor de Urbanus' verzorgen diverse koren, orkesten en muzikanten deze bijzondere benefietavond in de schouwburg:

Harmonie Orkest Amstelveen, Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor - Ronald Willemsen (solist), Etsuko Minowa en Tina Varkevisser - leerlingen van mevrouw R. Tanaka (piano), Trio Domenica, Musical Vereniging OVA, Concertina's met popkoor Adhoc, Amstelveens Symfonie Orkest, Alexander de Bie (piano) en Andrea Wittchen (sopraan), Amstel Gospel Choir. De avond wordt geopend door burgemeester Bas Eenhoorn en de presentatie is in handen van stadsdichter Matthijs den Hollander.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus - 2018)

Het interieur van de St. Urbanuskerk na de brand op 17 september 2018


Kaarten en donaties. De entreeprijs bedraagt € 25,- en alle baten komen ten goede aan het herstel en toekomstbestendig maken van de Sint Urbanus. Wilt u meer geven? Dat kan. Via www.schouwburgamstelveen.nl/urbanus  kunt u uw kaarten bestellen en eventueel ook een donatie doen.

Helpt u mee? Helpt u mee om deze avond tot een groot succes te maken? Attendeer uw vrienden, familie, buren en andere belangstellenden op deze benefietavond. U komt toch ook?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.