Bijgewerkt: 13 juli 2024

Benefietconcert Alphens Kozakkenkoor in de St Urbanuskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus
09-02-2023

Voor de opening van het nieuwe culturele seizoen hebben Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus het Alphens Kozakkenkoor op zondagmiddag 5 maart 2023 om 14.30 uur uitgenodigd. Een prima keuze! Het Alphens Kozakkenkoor hoopt met dit benefietconcert een steentje bij te dragen aan de restauratie van de door brand getroffen Sint Urbanuskerk.

Het Alphens Kozakkenkoor heeft in haar 15-jarig bestaan veel optredens in binnen- en buitenland op hun palmares. Onder leiding van dirigent Arkadi Gankin brengen zij orthodox-byzantijnse liederen, maar ook traditionele volksliederen uit Oekraïne en Georgië en natuurlijk vrolijke en romantische Kozakkenliederen ten gehore.In de St.Urbanuskerk, met haar schitterende akoestiek, zullen de melancholische en romantische, maar ook de opzwepende klanken van het Alphens Kozakkenkoor prachtig klinken. De begeleiding van het koor wordt verzorgd door dirigent Arkadi Gankin op zijn bajan (knopaccordeon), ondersteund door Sheila Moens, eveneens op de bajan, en door Nathalya Shevcenko op de balalaika. Kortom: een zeer gevarieerde muzikale happening in een prachtig gerestaureerde St. Urbanus.

Adres: St. Urbanuskerk, Noordammerlaan 124 1187AG  Amstelveen/Bovenkerk. Kaarten verkrijgbaar via de website t/m 4 maart voor € 15 of voor aanvang van het concert bij de kerk voor € 17.50 (incl. een consumptie). U bent van harte welkom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.