Bijgewerkt: 2 december 2023

Bereikbaarheid van gezondheidscentrum Marne wordt verbeterd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-10-2014

Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Welzijn, Verkeer en Vervoer informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen:

'Geachte leden van de raad,

Naar aanleiding van vragen van de SP en OCA heeft u 11 september 2014 een notitie ontvangen met betrekking tot de bereikbaarheid van gezondheidscentrum Marne. Met deze brief wil ik u informeren over de laatste stand van zaken.

Met betrekking tot de vragen aan Connexxion kan ik u meedelen, dat Connexxion vanaf de nieuwe dienstregeling (2de zondag december) op de halte Seine zal omroepen: “hier uitstappen voor gezondheidscentrum Marne”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Welzijn, Verkeer en Vervoer


Daarnaast zijn de chauffeurs van lijn 199 nogmaals geattendeerd op de rolstoelloopplank bij de midden-uitstapdeur van het bus materieel. Connexxion ziet geen mogelijkheden om buslijn 149 via het parkeerterrein van het gezondheidscentrum te laten rijden. In de tussentijd is uitvoering gegeven aan de opdracht een blindengeleidemarkering te realiseren vanaf bushalte Seine naar Marne. Bovendien is de looproute inmiddels voorzien van routebordjes. De paaltjes op de route zijn verwijderd en de trottoirbanden zijn verlaagd.

Daarnaast is er een extra gehandicaptenparkeerplaats aangelegd op het P-terrein aan de noordwestzijde van de HOED (Huisartsen Onder Een Dak red.). Het parkeerterrein aan de noordwestzijde is ook aangesloten op de blindengeledemarkering. Er is opdracht gegeven twee ‘poefs’ (ronde betonnen blokken) te plaatsen tussen het noordwestelijke parkeerterrein en het trottoir naar HOED. Deze worden z.s.m geplaatst. Gezondheidscentrum Marne heeft aangegeven de bezoekers te informeren over de bereikbaarheid.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.