Bijgewerkt: 30 juni 2022

Bericht van Floor Gordon wethouder over het coronavirus

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-03-2020

'Het kabinet heeft drastische maatregelen getroffen om het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen om het virus het hoofd te bieden hebben een enorme impact op uw bedrijf en op u als werkgever. Maar ook als mens, vader of moeder, partner met verantwoordelijkheden en zorgen. Met elkaar gaan we een moeilijke tijd tegemoet. Maar uw solidariteit is groot. We zien dat u allemaal vrijwel direct gehoor heeft gegeven aan landelijke maatregelen en/of oproepen van uw brancheorganisaties. Daar zijn we u dankbaar voor.

Economische gevolgen. Om de economische gevolgen van de landelijke maatregelen tegen het coronavirus op te vangen, heeft het kabinet besloten een pakket aan maatregelen aan te bieden. Daarmee wil het kabinet banen en inkomens beschermen en de gevolgen voor ZZP’ers, MKB-ondernemers en grootbedrijven beheersbaar te maken. Het pakket aan maatregelen zorgt ervoor dat bedrijven hun medewerkers kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging. Ook zorgt het kabinet voor versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden, zodat er financiële middelen beschikbaar blijven binnen de bedrijven.

Ook wij als gemeente denken na over hoe wij een steentje bij kunnen dragen om u te steunen. Als college doen we alles wat binnen onze mogelijkheden ligt, want wij realiseren ons dat voor sommige ondernemers de financiële zorgen groot zijn en snel opstapelen. We zijn in goed overleg met brancheverenigingen, nemen hun aanbevelingen in overweging en hebben deze al voor een deel in uitvoering. Ook werken we aan een lokaal pakket aan maatregelen voor ondernemers die primair gericht zijn op het voortbestaan van ondernemingen. Dat doen we onder meer door het vergoten van de liquiditeit. Bijvoorbeeld uitstel van betaling van lokale belastingen of het verstrekken van kredieten. Daarnaast willen we ondernemers ruimte bieden om out of the box te denken en nieuwe of tijdelijke business initiatieven mogelijk maken buiten bestaande gemeentelijke kaders (zoals het bestemmingsplan).

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken


De gemeente ondersteunt zelfstandigen in financiële problemen met het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA) is bezig met de aanpassing van deze regeling. Lees hier meer over op de website van de gemeente.

Waar kunt u met uw vragen terecht? Voor de belastingmaatregelen kunnen ondernemers terecht bij de Belastingdienst Zakelijk via www.belastingdienst.nl/coronavirus. De regelingen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden ook zo spoedig mogelijk opengesteld. Voor aanmeldingen van de nieuwe maatregelen vragen over het coronavirus kunnen bedrijven kijken op Rijksoverheid.nl/coronavirus of op de site RIVM.nl.

Of ga naar de website van de Kamer van Koophandel www.kvk.nl/corona. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam van de KvK via 0800 - 2117.

Informatie bij gemeente. Voor vragen die niet direct met financiële gevolgen voor uw zaak te maken hebben, helpen wij u graag. Mail uw vraag dan naar het e-mailadres: corona@amstelveen.nl. Alle informatie over de gevolgen van Corona in Amstelveen vindt u op onze website op www.amstelveen.nl/ondernemen.

Bellen kan ook!. Neemt u dan telefonisch contact op met de Balie bedrijven van ons Klant Contact Center via (020) 540 49 11. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur. Zelfstandigen met acute financiële problemen kunnen vragen naar Team BBZ.

Schouder aan schouder. We moeten nu schouder aan schouder staan in deze heftige tijden, het is van belang dat we dat de komende tijd vasthouden. Ondernemers willen niet snel om hulp vragen bij de overheid. Maar wij roepen op om uw trots op zij te zetten als het water u aan de lippen staat, want we willen u graag helpen. De gemeente wil maatwerk leveren. Wij houden u uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Wij wensen u en uw medewerkers namens het gehele college veel sterkte in de moeilijke periode die voor u ligt. We houden vertrouwen in de veerkracht van inwoners en ondernemers in Amstelveen. Wij komen hier samen doorheen.

Floor Gordon, wethouder Economische Zaken'

Informatie coronavirus bedrijven. De gemeente heeft alle relevante informatie voor bedrijven op een rij gezet. Zodra er weer nieuwe informatie volgt, wordt dit op deze pagina toegevoegd. Gemeente Amstelveen volgt de landelijke richtlijnen van het Rijk. Het Rijk is bezig met regelingen voor ondernemers en zelfstandigen. In het overzicht met veel gestelde vragen vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over het corona-virus.

Ga naar veel gestelde vragen coronavirus voor bedrijven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.