Bijgewerkt: 3 december 2021

Beroep op Burgerraadsman

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad / Gemeente Amstelveen
15-08-2007

In 2006 hebben 390 burgers een beroep gedaan op de Burgerraadsman van de gemeente. Dat is een lichte toename ten opzichte van 2005 toen er 373 klachten binnenkwamen.

Veel klachten (53) hadden betrekking op de nieuwe waardevaststelling van het onroerend goed in Amstelveen. Door de complexiteit hiervan duurde afhandeling van klachten lang. Dat leidde tot onbegrip en ergernis bij burgers. De Burgerraadsman heeft 15 klagers, waarbij de afhandeling extreem lang duurde, namens het gemeentebestuur verontschuldigingen en een bos bloemen aangeboden.

Ook kwamen er 16 klachten over Zorgvlied binnen in verband met stijging van de tarieven voor het vast en onderhoudsrecht.

Circa een vijfde van de klachten had niet direct betrekking op de gemeente. Burgers wenden zich met allerlei zaken waarmee zij zich geen raad weten tot de Burgerraadsman. De raadsman tracht ook deze vragen zo adequaat mogelijk af te handelen.

Wie is een Burgerraadsman?

De Burgerraadsman (daarvoor heette de Gemeentelijke Ombudsman) is belast met de behandeling van en de advisering over klachten die betrekking hebben op het gedrag van medewerkers van de gemeente. In Amstelveen is de functie Burgerraadsman is van de heer Pieter van Overschot. E-mail: burgerraadsman@amstelveen.nl


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS