Bijgewerkt: 7 december 2023

Beroepen tegen golfbaan Bovenkerkerpolder ongegrond

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-03-2011

Rechtbank verklaart beroepen tegen golfbaan Bovenkerkerpolder ongegrond

Op vrijdag 4 maart 2011 heeft de Amsterdamse rechtbank uitspraak gedaan over de bouwvergunningen voor de golfbaan in de Bovenkerkerpolder. Uitkomst is, dat deze vergunningen terecht zijn verleend voor clubgebouw, verlichting, schuilhutten en afslagplekken voor de golfbaan Tegen deze uitspraak staat nog hoger beroep open bij de Raad van State.

Golfcentrum  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Graafmachines op het terrein van de 'Golfbaan Amsteldijk' in de Bovenkerkerpolder in oktober 2010


Wethouder Ruimtelijke Ordening John Levie (BBA): ‘De uitspraak bevestigt het vertrouwen, dat B en W hebben gesteld in het deskundig advies van prof. Koeman. Op basis van dit advies zijn B en W ervan uit gegaan, dat de plannen van de familie Loogman passen in het bestaande bestemmingsplan voor de Bovenkerkerpolder. De rechtbank heeft het gemeentebestuur op alle punten in het gelijk gesteld.

Het is goed om te vernemen, dat onze inspanningen om zorgvuldig te werk te gaan, door de rechtbank zijn erkend. De initiatiefnemer heeft gezegd, dat hij snel met de Vereniging Beschermers Amstelland om de tafel hoopt te zitten om ze bij de bouwplannen te betrekken.’

Overigens was het op basis van dit bestemmingsplan al mogelijk, dat de initiatiefnemer een golfbaan realiseert. Nu heeft de rechtbank ook uitgesproken, dat de bouwvergunningen voor diverse voorzieningen op het golfterrein terecht zijn verleend. Daarbij gaat het om het verbouwen van een bestaande boerderij tot ontvangstruimte, verlichting langs de paden en op het golfterrein, om schuilhutten verspreid op het golfterrein en om afslagplekken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.