Bijgewerkt: 2 december 2023

Bert de Weerd directeur van scholengemeenschap Panta Rhei is ridder geworden

Nieuws -> Informatief

Bron: Scholengemeenschap Panta Rhei
10-10-2014

Donderdag 9 oktober 2014 ontving Bert de Weerd de algemeen directeur van scholengemeenschap Panta Rhei tijdens de viering van zijn 40-jarig onderwijsjubileum een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau). De burgemeester van Amstelveen, mevrouw Mirjam van 't Veld, reikte deze onderscheiding uit.

Bert de Weerd ontving de onderscheiding vanwege zijn verdiensten op het gebied van onderwijs. Hij is inwoner van Culemborg, maar als algemeen directeur/bestuurder van Panta Rhei is hij enorm betrokken bij de Amstelveense gemeenschap. In 2006 werd hij algemeen directeur van de school. Bert de Weerd is een visionair schoolleider met een groot bestuurlijk vermogen.

Foto Amstelveen
(Foto Panta Rhei Amstelveen - 2014)

Mevrouw Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen met Bert de Weerd, Ridder in de Orde van Oranje Nassau


Als algemeen directeur/bestuurder van Panta Rhei realiseerde hij totale nieuwbouw, die noodzakelijk was geworden, nadat het leerlingenaantal sinds zijn aantreden bijna verdubbeld was. In de gemeente Amstelveen levert hij een bijdrage aan de positionering van het vmbo-onderwijs. In het Samenwerkingsverband Amstelland en de Meerlanden speelt hij een actieve rol in de implementatie van passend onderwijs.

Foto Amstelveen
(Foto Panta Rhei Amstelveen - 2014)

Mevrouw Mirjam van 't Veld feliciteert directeur Bert de Weerd met zijn Koninklijke onderscheiding


Bert de Weerd participeert in diverse commissies en besturen in de sector Voortgezet Onderwijs. In zijn weinige vrije tijd is De Weerd fanatiek clublid en teamcaptain bij schaakvereniging TRIO en is hij actief binnen het kerkelijk leven van zijn parochie. De uitreiking viel samen met de viering van een vijftal jubilea, waaronder het 40 jarig jubileum in het onderwijs van Bert de Weerd zelf.

Foto Amstelveen
(Foto Panta Rhei Amstelveen - 2014)

Mevrouw Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen met Bert de Weerd en zijn echtgenote Margaret Fischer


Panta Rhei?

Panta Rhei (Panta rhei (Grieks: πάντα ῥεῖ) is een bekende uitspraak die een gedachte van de Griekse filosoof Heraclitus weergeeft. Het betekent alles stroomt, of alles is in beweging is. Het is een scholengemeenschap voor vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs )/mavo (middelbaar algemeen voortgezet onderwijs) en lwoo (leerwegondersteunend onderwijs) in Amstelveen. Vergeleken met andere middelbare scholen is Panta Rhei een kleine school, met ongeveer 800 leerlingen.

Bijzonder in klas 1 en 2 zijn onder andere de sport-, media- en entertainmentklas. In de bovenbouw heeft Panta Rhei de opleidingen mavo, Techniek Breed, Zorg en Welzijn Breed, Handel en Administratie en Sport, Dienstverlening en Veiligheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.