Bijgewerkt: 4 december 2022

Beschermers Amstelland heeft meer dan 1000 donateurs

Nieuws -> Informatief

Bron: Kees van Tilburg
31-03-2011

Uit het onlangs verschenen jaaroverzicht van Beschermers Amstelland blijkt, dat enkele weken geleden de mijlpaal van de 1.000-ste beschermer werd gepasseerd.

“Het is mooi, dat wij in deze tijd met tegenwind voor natuur en landschap goed door blijven groeien” aldus Kees van Tilburg, voorzitter van Beschermers Amstelland. “De grens van de 1.100 contribuanten komt al in zicht. Het landschap  in Amstelland krijgt het draagvlak dat het verdient.”

In het jaaroverzicht (pdf), dat op de website www.beschermersamstelland.nl is te vinden, wordt een overzicht gegeven van de vele activiteiten die de stichting ontwikkelt om het draagvlak voor het behoud van de kwaliteiten van Amstelland te vergroten. Zoals bijvoorbeeld de Amstellanddag, die inmiddels al niet meer weg is te denken. Een open dag waarop de ondernemers in Amstelland de omwonenden gastvrij ontvangen. Dit jaar zal die worden gehouden op 5 juni.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Kees van Tilburg, voorzitter van de Stichting Beschermers Amstelland, spreekt de mensen toe tijdens de 4de Amstellanddag op 6 juni 2010


Of de Amstellandlunch voor het bedrijfsleven, die in 2010 niet alleen steun vanuit het bedrijfsleven opleverde, maar ook een aantal nieuwe initiatieven. In juni zal de première plaatsvinden van de documentaire over Amstelland, waaraan in de afgelopen twee jaren hard is gewerkt. En begonnen is inmiddels met het maken van een landschapsbiografie van Amstelland, die in het najaar van 2012 in de winkels zal liggen.

Veel werk werd in 2010 ook gemaakt van het genereren van middelen om het landschap te beheren en te behouden. In dat kader mag worden genoemd het samen met de Rabobank opzetten van de mogelijkheid om bij de Rabobank een Streekrekening te openen. In het eerste jaar van haar bestaan genereerde deze rekening al de nodige middelen voor het landschap.

Succes werd ook geboekt met het streven van Beschermers Amstelland om een Beheergrondbank in te stellen. Vanaf 2011 staat de bestaande Beheergrondbank van Laag Holland ook open voor de boeren in Amstelland. De Provincie Noord-Holland stelde hiervoor €5 mln beschikbaar, evenals €3 mln. voor een Ruilgrondbank.  “ Als deze faciliteiten eerder beschikbaar zouden zijn geweest voor Amstelland, zouden we wellicht veel verrommeling hebben kunnen voorkomen” aldus Kees van Tilburg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.