Bijgewerkt: 8 mei 2024

Besluiten Gemeenteraad van Amstelveen op 28 februari 2024

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-02-2024

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 28 februari 2024 onder andere besluiten over de huisvesting van verschillende scholen en over een paar gemeenschappelijke regelingen.

Wereldschool, Tulip Gakuen, Elif. De raad heeft ingestemd met een voorstel voor de huisvesting van drie scholen. De Wereldschool kan verhuizen naar de Dr. Schaepmanlaan 7. Daardoor kan de Japanse kleuterschool Tulip Gakuen verhuizen naar de Amsterdamseweg 209. Op die manier kan de Islamitische basisschool Elif uitbreiden naar de norm van uiteindelijk 297 leerlingen.



Nova College. Het Nova College is dringend op zoek naar een nieuwe onderwijslocatie in Amstelveen. Het huurcontract op de huidige locatie wordt niet verlengd in verband met de door de gemeente gewenste gebiedsontwikkeling Bovenkerkerweg. Het voormalige kantoorpand aan de Parelvisserslaan 1 is geschikt om het Nova College de komende tien jaar te huisvesten. De gemeenteraad stelt eenmalig 1,4 miljoen euro beschikbaar als bijdrage aan de verbouwingskosten.

Gemeenschappelijke regelingen. De raad heeft ingestemd met het wijzigen van twee gemeenschappelijke regelingen. Het gaat om de gemeenschappelijke regeling Amstelland-Meerlanden Overleg en de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Aanpassing was nodig in verband met wettelijke wijzigingen.

Wijziging Legesverordening. De gemeenteraad heeft op 7 november de Legesverordening 2024 vastgesteld. Deze verordening is aangepast aan de juiste tarieven en verwijzingen. De raad heeft de aangepaste verordening vastgesteld.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.