Bijgewerkt: 2 augustus 2021

Betekenis van Franciscus van Assisi voor mensen van vandaag

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
25-09-2013

Themaviering in Westwijk op zondag 6 oktober om 10.30 uur

Op elke 1e zondag van de maand is er een dienst in 'Ons Tweede Thuis', Augusta de Witlaan 2 in Amstelveen. De dienst begint om 10.30 uur. Voorganger is ds. Gert Jan de Bruin. Medewerking wordt verleent door pianist Marcel den Dulk en ‘Close Heavenly’ o.l.v. Arjen Göbel.


Grotere kaart weergeven Augusta de Witlaan 2 in Amstelveen

In de viering van 6 oktober 2013 denken we na over de betekenis van Franciscus van Assisi voor mensen van vandaag. Cruciale momenten uit zijn leven passeren de revue zoals zijn ontmoeting met een melaatse en de door hem beleefde opdracht om de kerk op te bouwen. Zijn vredesinitiatieven, aandacht voor de schepping, keuze voor ‘vrouwe armoede’ – wat heeft dat ons te zeggen.

‘Close Heavenly’ o.l.v. Arjen Göbel brengt close harmony en andere muzikale verrassingen. Luister naar hemelse arrangementen van songs van onder meer Zijlstra, Stef Bos, Sting, Marco Borsato, U2 en eigen werk.

Franciscus van Assisi?

St. Franciscus van Assisi (Italiaans: San Francesco d'Assisi, geboren Giovanni di Pietro di Bernardone, maar bijnaam Francesco ('de Fransman') door zijn vader, 1181/1182 - 3 oktober 1226) was een Italiaanse katholieke monnik en prediker.

Hij stichtte de mannen Orde van de Minderbroeders, (Ordo Fratrum Minorum, O.F.M.) de vrouwen Orde van St. Clare en de Derde Orde van Sint Franciscus voor mannen en vrouwen die niet in staat waren om de manier van rondtrekkende predikers te leven. Hoewel hij nooit werd gewijd aan het katholieke priesterschap, Franciscus is een van de meest vereerde religieuze figuren in de geschiedenis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.