Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Bethlehem in Westwijk met de 2de Kerstlichtjestocht

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
11-12-2014

Op zaterdagmiddag 20 december 2014 van 16.30 - 18.00 is iedereen, klein en groot, welkom om via een spoor van lichtjes op weg te gaan om het eeuwenoude Kerstverhaal uit Bethlehem te zien en te beleven. Het zijn de Romeinse soldaten, mensen bij een herberg, engelen, herders, drie koningen, reizigers die onderweg zijn en de stal met Jozef, Maria en het Kerstkind, die het moderne straatbeeld vullen. Bethlehem in Westwijk! De Kerstlichtjestocht start op Westwijkplein bij Westend en eindigt met warme chocolademelk, glühwein en iets lekkers. Kijk voor meer informatie op www.kerstlichtjestochtamstelveen.nl

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Kerststal is een voorstelling van de geboorte van Jezus met figuren van hout, of gips die vooral in katholieke gezinnen rond Kerstmis in huis te vinden is, vaak onder de kerstboom. Naast Jezus, Maria en Jozef zijn vaak ook andere figuren aanwezig die in het kerstverhaal voorkomen, zoals herders en schapen


Een enthousiaste groep vrijwilligers zet zich in om deze 2de Kerstlichtjestocht in Amstelveen weer tot een groot succes te maken. Zo beelden ze delen van het Kerstverhaal uit in drama, zang, muziek. En ze zorgen voor de begeleiding van de bezoekers, catering, aankleding en nog veel meer hand- en spandiensten. De Kerstlichtjestocht 2014 is een initiatief van Community Jasmijn van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Zuid, de Paaskerk. De artistieke leiding is in handen van Tanja de Kam, Inke Otting en Marieke Sinnige. De route is geschikt voor zo wel klein als groot en rolstoelvriendelijk. Parkeerruimte rond het Westwijkplein is beperkt.


Traditiegetrouw biedt de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert een breed aanbod aan kerstactiviteiten. Iedereen is welkom! Een greep uit het aanbod in de Paaskerk Amstelveen, Kruiskerk Amstelveen en Pelgrimskerk in Buitenveldert. Alle activiteiten in heel Amsterdam en Amstelveen zijn te vinden op www.Kerst020.nl .

Kerstlichtjestocht Westwijkplein

Zaterdag 20 december: 16.30 - 18.00 uur – Bethlehem in Westwijk. Via een spoor van licht langs Romeinen, herders, kamelen en een stal...

Paaskerk, Augustinuspark 1, Amstelveen. Zondag 21 december: 14.30 uur - Kerst sing- in met advent- en kerstliederen en kerstgedichten. M.m.v. het koor Anthem o.l.v.  Leo Kramer, Peter van Dongen(piano) en Dirk Out (orgel)

Woensdag 24 december : 19.00 uur – Kinderkerstfeest. Voor kinderen, ouders, grootouders en alle anderen. Het kerstverhaal met muziek en beeld.

Woensdag 24 december : 22.30 uur – Kerstnachtdienst.

Het kind, de stal, de herders - het verhaal van licht in de nacht... M.m.v. koor Anthem.

Donderdag 25 december:  09.30 uur – Kerstochtend. De nieuwe morgen begint met het licht van kerst dat straalt in het duister. M.m.v.  de Paaskerkcantorij.

Donderdag 25 december: 11.00 uur – Kerstochtend voor jong en oud. Een kerkdienst voor jong en oud met kinderverhaal, kinderopvang en twee groepen kinderkerk. M.m.v. koor Anthem.

Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a Amstelveen. Woensdag 24 december : 16.30 uur en om 19.00 uur – Kinderkerstfeest. De drie wijzen hebben een heel bijzondere ster gezien. Na een lange reis komen ze aan in... Amstelveen!

Woensdag 24 december: 22.00 uur – Kerstnachtdienst. Wat kan het geboorteverhaal en licht doen in de actualiteit van vandaag? M.m.v. de cantorij van de Kruiskerk. Na afloop een glaasje glühwein en kerstbrood.

Donderdag 25 december, 10.00 uur - Kerstviering voor jong en oud. Verder kijken dan de schone schijn, m.m.v. de cantorij van de Kruiskerk. Vanaf 9.45 uur samenzang van bekende kerstliederen.

Pelgrimskerk, Van Boshuizenstraat 560 Amsterdam

Zondag 21 december: 10.30 uur - Ceremony of lessons and carols. Zorgvuldig op elkaar afgestemde Bijbellezingen ("lessons") en adventsliederen ("carols").

Woensdag 24 december: 21.00 uur - Kerstavonddienst

Taizéviering, in de sfeervol verlichte stiltekapel. Na afloop van de viering blijven we bijeen voor (warme) wijn en wat hapjes.

Donderdag 25 december:   10.30 uur – Kerstviering. Kerst met oude en nieuwe liederen. Na afloop kunt u op de koffie komen.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.