Bijgewerkt: 13 april 2021

Bewoner van Amstelveen besmet met het corona virus

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/OLVG
05-03-2020

Op donderdag 5 maart 2020 heeft het RIVM bij hun dagelijkse update bekend gemaakt dat een medewerker van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie in Amsterdam besmet is met het coronavirus (COVID-19). Dat blijkt uit de tweede test die het RIVM standaard uitvoert. Deze medewerker is een inwoner van Amstelveen en was in Noord-Italië met vakantie. De inwoner verblijft momenteel in thuisisolatie.

De GGD en het OLVG startten gisteren al met een contactonderzoek. Dat betekent dat zij iedereen in kaart brengen die met deze persoon in contact is geweest. De GGD doet het contactonderzoek onder privécontacten, het OLVG onder patiënten en medewerkers. De GGD houdt de gezondheidssituatie van de mensen die contact hebben gehad met de besmette persoon de komende twee weken goed in de gaten. Daarbij blijft de GGD in nauw contact met de besmette persoon en betrokken instanties. Het OLVG heeft vandaag bekend gemaakt dat er geen medewerkers van het OLVG besmet zijn geraakt door hun collega. Het contactonderzoek onder patiënten loopt nog.

Het RIVM, de GGD, Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en de gemeenten werken intensief samen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Burgemeester Tjapko Poppens: 'Wij zijn continu in overleg met elkaar en houden de situatie intensief in de gaten. We bekijken van moment tot moment wat nodig is. Volgens de landelijke richtlijnen is het vooralsnog niet nodig extra maatregelen te nemen. Verder hoop ik natuurlijk dat deze inwoner spoedig herstelt.' Lees meer: Veel gestelde vragen coronavirus OLVGAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.