Bijgewerkt: 27 maart 2023

Bewoners in actie tegen massakap Noorderkroon

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
08-07-2005

Bewoners in Middenhoven zijn een handtekeningenactie gestart tegen de 'massakap' van bomen aan de Noorderkroon, Grote Beer en Orion.

Noorderkroon wordt momenteel gesierd door een tachtigtal platanen, waar meer dan de helft (47 stuks) van wordt gekapt. Ook Orion en Grote Beer worden zwaar getroffen door de voorgenomen groenoperatie. Twee jaar geleden ontstond aan Noorderkroon een rel, omdat diverse platanen vermoedelijk door bewoners illegaal waren ingezaagd met als bedoeling deze te laten sterven.

Bewoners aan de westkant zouden veel overlast ondervinden van de bomen, die momenteel om de twee jaar volledig worden teruggesnoeid. Toen al liet groenbeheer weten dat de platanen op de nominatie stonden om 'om-en-om' gekapt te worden vanwege de kosten en de vele klachten van bewoners. Een aantal bewoners is voorstander van de kap en krijgt gelijk. De platanen aan de westkant worden niet eens om-en-om, maar volledig weggekapt waardoor het huidige straatbeeld (bomenhaag) volledig verdwijnt.


Aan Grote Beer en Orion zijn de afgelopen jaren al diverse bomen verdwenen en ook nu ontkomen de straten niet aan de kap. Vooral Orion, dat rechtstreeks aan het scholencomplex ligt (De Meent) wordt zwaar getroffen. Bewoners die nu door het groen beschermd worden van het schoolcomplex verliezen straks die privacy, omdat een kleine dertig bomen gaan verdwijnen. Het groengebied zou te 'dicht bevolkt' zijn en wordt 'verruimd'.

Gisterenavond gaf de gemeente een toelichting op de nieuwe groenplannen tijdens een grote bijeenkomst in het Amstelveen College aan de Startbaan.

door André GerritsenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.