Bijgewerkt: 30 juni 2022

Bewoners Praam ongerust over uitblijven versmalling

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
17-12-2009

Bewoners van Praam zijn ongerust, dat de gemeente nog niet begonnen is met de aanleg van een wegversmalling ter hoogte van het fietspad nabij Voorplecht. Eerder dit jaar wilde verkeerswethouder Joss Tabak ter hoogte van het fietspad een blokkade maken voor auto's, maar na protesten van winkeliers en bewoners van Zuidoost-Waardhuizen kwam zij hierop terug.

Voor bewoners van Praam zelf zou de blokkade een rustiger en veiliger straat opleveren. De teleurstelling was groot toen Tabak op haar plannen terugkwam. Een gesprek met Tabak drie maanden geleden leverde op, dat de gemeente een versmalling zou maken bij het fietspad, zodat hier nog maar in één richting tegelijk auto's zouden kunnen passeren. Bovendien zou gekeken worden naar het verbeteren van de parkeersituatie.


Grotere kaart weergeven
Praam

„De gemeente beloofde dat het werk in december zouden beginnen," zegt Praam-bewoner Tjabring van Egten. „Maar er is nog niets gebeurd." Uiterlijk 19 december 2009 moeten de bewoners definitief beslissen, of zij een bezwaarschrift indienen. „Omdat er nog niets is gebeurd, zetten we bezwaarschriftenprocedure door," zegt Van Egten. „We willen niet het risico lopen dat als de gemeente uiteindelijk niets doet, zij kan zeggen dat wij geen bezwaar hebben aangetekend."

Een gemeentewoordvoerster stelt dat niet is beloofd dat in december aan Praam zou worden begonnen, maar dat begonnen zou worden met de inrichting van 30-kilometerzones in Waardhuizen. Daarvan is de aanpak van Praam een onderdeel.

Verder zijn de plannen voor Praam nog niet rond. Er wordt nog gestudeerd op het parkeren en de kosten. „We bekijken hoe Praam als los onderdeel in de plannen voor Waardhuizen ingeschoven kan worden. Als een bezwaarschrift wordt ingediend, dan nodigt de gemeente de bewoners uit voor een hoorzitting."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.