Bijgewerkt: 26 maart 2023

Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos in februari 2013

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
19-01-2013

In het Bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos vindt iedere maand een aantal bijzondere activiteiten plaats, en er zijn wisseltentoonstellingen te zien. Eén van de ouders/verzorgers dient aanwezig te zijn tijdens de kinderactiviteiten.

Hieronder volgt een overzicht voor de maand februari 2013. Het bezoekerscentrum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

ACTIVITEITEN

Zondag 3 februari tussen 10.00 en 15.30 uur. Winterspeurtocht. Kom naar het Bezoekerscentrum en haal de winterspeurtocht voor het hele gezin. De speurtocht neemt je mee op zoek naar vogels en bomen in winterrust. Kosten: € 5,- per rugzakje en € 10,- borg.

Dinsdag 5 februari 13.00 uur. Meeting Point. Kom elke eerste dinsdag van de maand, zonder begeleiding, wandelen in het Amsterdamse Bos. Je ontvangt een beschrijving van een route van ongeveer 7kilometer en na afloop koffie of thee. Kosten € 1,50 p.p.

Zondag 10 februari 14.00 uur. Schotse Hooglander wandeling. Trek stevige wandelschoenen aan en ga mee op zoek naar de Schotse Hooglanders in het Schinkelbos. Boswachter Sam Juffermans zal van alles over deze dieren en over het Schinkelbos vertellen. Kosten € 4,50 p.p. contant en gepast betalen bij start excursie. Goed schoeisel is een must. Max. 20 deelnemers. O.l.v. boswachter Sam Juffermans. Start parkeerplaats Schinkelbos. Informatie/aanmelden van di t/m zo van 10.00 tot 17.00 uur.

Zondag 17 februari tussen 14.00 en 16.00 uur. Smullende spinnen. Het is voederdag! De spinnen worden na een aantal weken vasten gevoerd met levende krekels. De spinnen zitten doorgaans lekker rustig in een hoekje, maar zullen dan toch wel in actie komen! Dit belooft veel spektakel! Toegang volwassene: € 6,-. Toegang kinderen 4 t/m 12 jaar : € 4,-. Onder de 4 jaar gratis toegang.

Woensdag 20 februari om 14.00 en 15.00 uur. Help vogels met een taart. Of het nu sneeuwt of niet, vogels kunnen in de winter wel wat extra hulp gebruiken. Maak van een boomschijf, vet en zaden een taart waar de vogels van zullen smullen! Kosten € 4,50 p.p. Voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Max. 20 deelnemers per ronde. O.l.v. Miriam Klinkhamer. Informatie/aanmelden van di t/m zo van 10.00 tot 17.00 uur.

Zondag 24 februari 14.00 uur. Polderwandeling met de boswachter. Vroeger was het hele Bos één grote polder met landbouwgrond. Tegenwoordig is er op één plek nog goed te zien hoe dat er vroeger uitzag. Wandel met boswachter Olav Martens mee naar polder Meerzicht. Onderweg stoppen we bij de sluis en zullen we even stilstaan bij de Nieuwe Meer. Kosten € 4,50 p.p. Max. 20 deelnemers. O.l.v. boswachter Olav Martens. Start is bij het Bezoekerscentrum. Informatie/aanmelden van di t/m zo van 10.00 tot 17.00 uur.

Hooglander Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2004)

Deze Schotse Hooglander gaat bloemetjes plukken in de Schinkelpolder in het voorjaar van 2004


Altijd te doen

Het Amsterdamse Bos heeft een speurtocht voor het hele gezin in de omgeving van het bezoekerscentrum ontwikkeld. Elke seizoen is er een andere speurtocht. Je kunt de tocht bij de balie afhalen tegen een borg van € 10.

De kosten per rugzak zijn € 5.00 en een extra boekje kost € 2,50. De speurtocht is niet bedoeld voor groepen kinderen jonger dan 7 jaar. Je kunt ook een speurspel  binnen spelen. De speurtocht gaat dan door de vaste tentoonstelling. Vaak is er ook een speurtocht door de wisseltentoonstelling.

Leden van de “Verenigde Amateur Natuurfotografen” (VAN) uit Amstelveen exposeren met winterfoto’s in het Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos. Bij de foto’s hangen kaartjes met tekst en uitleg. Voor meer informatie: www.vanfoto.nl .

Amsterdammers op glad ijs. IJskoudefoto’s van Frans Boom 1 februari t/m 1 maart

‘Amsterdam in de zon is natuurlijk prachtig’, aldus vrijetijdsstraatfotograaf Frans Boom, ‘maar een sneeuwstorm of strenge vorst maakt het allemaal wat minder alledaags’. Al zo’n 50 jaar fietst hij door hittegolven en hoosbuien om zijn stad vast te leggen.

Maar niet alleen daar maakt hij foto’s, hij reisde de hele wereld rond met extra belangstelling voor de veranderingen na de Wende in het voormalige Oostblok en de moderniseringen in China. En ook, om dichtbij huis te blijven, het carnaval van Maastricht.

Karrekiet Februari t/m april. Ontmoet de karrekiet en leer van alles over vogels. Hoe leven vogels, wat eten ze en hoe groeien ze van ei tot kuiken. In het Bezoekerscentrum kun je het allemaal ervaren. Van februari tot half maart leer je van alles over het overwinteren en vanaf half maart leer je van alles over verschillende eieren. Met Pasen zijn er echte kuikens!

Bos op Zolder Kom op ontdekkingstocht in het ‘Bos op Zolder’. In deze vaste tentoonstelling op de bovenverdieping van het Bezoekerscentrum kun je alles wat buiten in het Bos gebeurt, binnen zien en beleven. Zo zijn er themabomen, pratende paddenstoelen en zingende vissen. Ook kun je Doctor Boomstronk helpen de boom zijn werk goed te laten doen.

Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos Bosbaanweg 5, Amstelveen (020) 54 56 100 Openingstijden: dinsdag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.