Bijgewerkt: 27 maart 2023

Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos in november 2012

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
17-10-2012

In het Bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos vindt iedere maand een aantal bijzondere activiteiten plaats en er zijn wisseltentoonstellingen te zien. Één van de ouders/verzorgers dient aanwezig te zijn tijdens de kinderactiviteiten.

Hieronder volgt een overzicht voor de maand november 2012. Het Bezoekerscentrum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Zondag 4 november 14.00 uur EN zondag 18 november 14.00 uur Fotografie Natuurlijk! Neem je camera mee en leer mooie natuurfoto’s te maken. Dag 1: Buiten in de natuur leer je de kneepjes van het vak. Je leert op een andere manier naar de natuur kijken. Maximaal 15 kinderen van 8 t/m 12 jaar. Kosten: € 15,-totaal voor beide dagen. O.l.v. natuurfotograaf Sterre Delemarre. Start is bij het Bezoekerscentrum. Voor informatie en aanmelding: di t/m zo 12.00 tot 17.00 uur.

Dinsdag 6 november 13.00 uur. Meeting Point. Kom elke eerste dinsdag van de maand, zonder begeleiding, wandelen in het Amsterdamse Bos. Je ontvangt een beschrijving van een route van ongeveer 7 kilometer en na afloop koffie of thee. Kosten € 1,50 p.p. Start bij het Bezoekerscentrum.

schapen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Schapenkudde in het Schinkelbos


Zondag 11 november 14.00 uur Bomen van het Bos. In het Amsterdamse Bos staan zeer veel verschillende bomen. Boswachter Annemiek Stevenhagen neemt u mee op pad langs bijzondere bomen. Elke boom heeft zijn eigen nut, verhaal en geschiedenis. Kosten: € 4,50 p.p. Maximaal 25 deelnemers. O.l.v. boswachter Annemiek Stevenhagen. Start is bij het Bezoekerscentrum. Voor informatie en aanmelding: di t/m zo 12.00 tot 17.00 uur.

Zondag 18 november 14.00 uur Fotografie Natuurlijk! .Dag 2: Laat de drie mooiste foto’s van dag 1 afdrukken en neem ze mee. We bespreken de foto’s en daarna richten we een tentoonstelling in die we feestelijk openen. Deelname alleen mogelijk als je op 4 november hebt meegedaan. O.l.v. natuurfotograaf Sterre Delemarre. Start is bij het Bezoekerscentrum.

Zondag 25 november 14.00 uur. Koukleumwandeling met de boswachter. Trek een dikke jas aan en kom met het hele gezin wandelen door een koud en guur bos midden in de herfst. De boswachter vertelt van alles over dieren en planten die zich klaar maken voor de winter. Na afloop roosteren we marshmallows boven de vuurkorf. Kosten: € 4,50 p.p. Maximaal 25 deelnemers. O.l.v. boswachter Pieter Rust. Voor informatie en aanmelding: di t/m zo 12.00 tot 17.00 uur.

Vaste expositie

Kom op ontdekkingstocht in het Bos op Zolder. In deze vaste tentoonstelling op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum kun je alles wat buiten in het bos gebeurt, binnen zien en beleven. Zo zijn er themabomen, pratende paddenstoelen en zingende vissen. Ook kun je doctor Boomstronk helpen de bomen hun werk goed te laten doen. Er is een speurtocht voor kinderen die het mogelijk maakt de tentoonstelling op een intensere manier te beleven.

Een speurtocht buiten voor het hele gezin. Bij de balie af te halen. De kosten zijn € 5,00 per rugzakje en een extra boekje kost € 2,50 (Borg € 10). Op dit moment is de zomerspeurtocht beschikbaar.

Altijd te doen

Het Amsterdamse Bos heeft een speurtocht voor het hele gezin in de omgeving van het bezoekerscentrum ontwikkeld. Elke seizoen is er een andere speurtocht. Je kunt de tocht bij de balie afhalen tegen een borg van € 10. De kosten per rugzak zijn € 5.00 en een extra boekje kost € 2,50. De speurtocht is niet bedoeld voor groepen kinderen jonger dan 7 jaar. Je kunt ook een speurspel binnen spelen. De speurtocht gaat dan door de vaste tentoonstelling. Vaak is er ook een speurtocht door de wisseltentoonstelling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.