Bijgewerkt: 25 juni 2024

Bezwaar tegen HOED ketst af

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
02-07-2008

Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan goedgekeurd waardoor de bouw van een praktijkgebouw voor huisartsen annex appartementencomplex aan de Molenweg van start kan gaan.

Kort tevoren had de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam een verzoek van 55 omwonenden afgewezen. De bewoners wilden hiermee voorkomen dat de bouw alvast zou beginnen, terwijl GS het nieuwe bestemmingsplan waarvan het complex deel uitmaakt, nog in behandeling hadden.

De rechter oordeelde dat de HOED (Huisartsen Onder Eén Dak) weliswaar veel groter wordt dan de vroegere kerk op deze plek, maar dat het toegestane bouwvolume in het oude bestemmingsplan te weinig wordt overschreden om een voorlopige voorziening te rechtvaardigen.

Verder vond de rechter bezwaren tegen het toevoegen van woningen en detailhandel alsmede consequenties voorde omgeving niet relevant voor een voorlopige voorziening. De bewoners zijn teleurgesteld en blij ven bezorgd over verkeersveiligheid en parkeerdruk in de wijk. Zij kondigen aan de gemeente en de huisartsen aan te spreken op negatieve gevolgen van de komst van de HOED en hen ingeval van schade en ongevallen verantwoordelijk te stellen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.