Bijgewerkt: 24 juni 2024

Bibliotheek samen met collega’s in regio

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
09-01-2008

De openbare bibliotheek Amstelveen is per 1 januari 2008 samengegaan met de collega’s in Aalsmeer en Uithoorn. Het samengaan is het gevolg van gewijzigde geldstromen voor bibliotheken in kleinere gemeenten zoals Uithoorn en Aalsmeer.

Die vielen onder de provincie, die optrad als werkgever en alle personeelsaangelegenheden regelde Maar het systeem van provinciale subsidie valt weg en bibliotheken moeten zelf werkgever worden. Daarbij leidt samenwerking tot sterkere organisaties.

Els Verhagen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Els Verhagen, directeur Bibliotheek Amstelveen


,,Een voordeel van de fusie voor de lezers zijn de ruimere openingstijden,” zegt directeur Els Verhagen. ,,In Amstelveen is de centrale bibliotheek vijf uur per week langer open. Zo is deze op vrijdag een uur eerder open, wat beter aansluit op de markt op het Stadsplein. Verder is de opening op vrijdagmiddag verruimd van vijf tot zes uur. De filialen Middenhoven en Westwijk zijn voortaan zes dagen per week open. In Westwijk is de bibliotheek bovendien op woensdagochtend al vanaf 11 uur open.”

Een ander voordeel van de samenwerking is de grotere collectie. De collecties in Aalsmeer en Uithoorn hebben weliswaar minder titels, maar ook het aantal exemplaren per titel is van belang. De lezer heeft nu meer kans dat de bibliotheek in zijn vraag kan voorzien.

De tarieven in Aalsmeer/Uithoorn en Amstelveen zijn op elkaar afgestemd. Dat betekent dat sommige tarieven wat omhoog zijn gegaan, andere wat omlaag. De opvallendste verandering is dat jonge lezers voortaan pas vanaf hun vijftiende hoeven te betalen voor een pas in plaats van vanaf hun dertiende.

De bibliotheek Ouder-Amstel werkt samen met Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.