Bijgewerkt: 2 februari 2023

'Bijbelse teksten en verhalen in beeld' in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Jellie Snijders
01-11-2022

Teksten en verhalen uit het Oude en Nieuwe testament vormen de basis voor deze expositie. De Bijbel is voor beeldend kunstenaar Marga Jelles-van Huizen in de Kruiskerk Amstelveen is een kostbare bron van inspiratie en nog altijd actueel.

Daar ze dit keer de Bijbel in zijn geheel als uitgangspunt heeft gekozen, heeft ze zich beperkt tot een selectie van kunstwerken uit haar collectie. De tentoonstelling is ingericht in de Kruiskerk, van der Veerelaan 30A, 1181RB, Amstelveen. De openingstijden zijn woensdagmiddag 15.00-17.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur, en zondag 12.00-14.30 uur.

Foto Amstelveen
(Foto Marga Jelles - 2021)

Beeldend kunstenaar Marga Jelles-van Huizen

Achtergrondinformatie. Als beeldend kunstenaar werkt Marga Jelles met Textiele Werkvormen, vaak figuratief en soms abstract. Ze maakt daarbij gebruik van verschillende technieken en materialen. Ze is voornamelijk autodidact en ze heeft destijds tijdens haar opleiding voor leerkracht gekozen voor de specialisatie Textiele Werkvormen.

Marga Jelles werkt vrij en soms in opdracht, vanuit haar inspiratiebronnen: de Bijbel, de natuur en de cultuur. Daarnaast is ze lid van de kunstgroep KinK (kunst in de kerk). Dit betreft een kunstgroep in de Protestantse Gemeente in Alkmaar. Ze exposeert haar werk regelmatig sinds 2004 in kerken, het ziekenhuis in Alkmaar en in wijkcentra.

Als ze haar werk exposeert, werkt ze meestal met de thema’s als de psalmen, de gelijkenissen, de wonderverhalen of een thema passend bij de tijd van het kerkelijk jaar. Haar werk is ook te koop, ook tijdens de tentoonstelling kan het meeste werk aangeschaft worden, door direct contact met Marga Jelles op te nemen. Hiertoe zijn visitekaartjes aanwezig. Na afloop van de tentoonstelling kan het werk dan mee naar huis worden genomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.