Bijgewerkt: 25 juli 2024

Bijeenkomst 'Wij kunnen het!' in P60 Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-01-2016

De gemeenteraad nodigt de inwoners en ondernemers van Amstelveen uit voor de bijeenkomst 'Wij kunnen het!' op dinsdag 12 januari 2016. Tijdens deze bijeenkomst wil de raad met de stad in gesprek over het recht, dat inwoners en ondernemers hebben om de gemeente uit te dagen om (publieke) taken over te nemen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Poppodium P60 aan het Stadsplein 110a.

Dat inwoners en buurtinitiatieven volgens de wet de gemeente mogen uitdagen om (publieke) taken over te nemen? Dat uitdagers onder bepaalde voorwaarden middelen en verantwoordelijkheden kunnen krijgen om bij te dragen aan de leefbaarheid, het welzijn en de dienstverlening in hun buurt, wijk of stad? Dit recht om uit te dagen – ook wel Right to Challenge genoemd - is opgenomen in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015.

De gemeenteraad van Amstelveen heeft op initiatief van de fracties van GroenLinks en PvdA unaniem een motie aangenomen om actief met dit recht aan de slag te gaan in Amstelveen. Op 12 januari 2016 organiseert de raad daarom de bijeenkomst ‘Wij kunnen het!’. Tijdens die bijeenkomst wil de raad samen met de stad vorm geven aan dit recht, het zogeheten Right to Challenge. Dit recht biedt kansen, maar stelt ons ook voor uitdagingen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De ingang van P60 Stadsplein 100a in Amstelveen


Want over wat voor taken gaat het? Het kan van alles zijn! Van het beheer van het plantsoen tot activiteiten voor dementerenden. Wat moet er allemaal worden geregeld om de gemeente te kunnen uitdagen en taken over te kunnen nemen? Wat kunnen we leren van ervaringen elders? Hoe gaan we in Amstelveen met elkaar handen en voeten geven aan dit recht om uit te dagen? Hoe zorgen we samen voor de kwaliteit en de continuïteit van de taken die worden overgenomen en zelf worden georganiseerd? Wat zijn de risico’s? Deze vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst ‘Wij kunnen het!’. Het precieze programma van de bijeenkomst is te vinden op de website.

Woont u in Amstelveen? Onderneemt u in Amstelveen? Bent u bezig met initiatieven in uw buurt, of bij uw vereniging of heeft u daar plannen voor? Kom dan naar deze bijeenkomst, praat mee en breng uw initiatief in! Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Wilt u er bij zijn en meepraten? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar m.steinz@amstelveen.nl, of bel met de griffie (020) 540 46 82.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.