Bijgewerkt: 25 maart 2023

Bijeenkomst in Amstelveen om de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne te herdenken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-07-2014

Op woensdag 23 juli 2014 om 19.00 uur organiseert de gemeente Amstelveen een bijeenkomst om de slachtoffers van de vliegramp te herdenken. Dit zal plaatsvinden in de International School of Amsterdam, Sportlaan 45 in Amstelveen. Bij de verschrikkelijke vliegramp op 17 juli zijn, voor zover nu bekend, zes Amstelveense mensen omgekomen. Alhoewel nog steeds niet alle namen van de slachtoffers bekend zijn -en we nog steeds niet kunnen uitsluiten, dat er nog meer slachtoffers uit Amstelveen komen- organiseert de gemeente woensdag een bijeenkomst om de slachtoffers te herdenken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen


Burgemeester Van 't Veld: "Het bericht over de slachtoffers is nauwelijks te bevatten en heeft ons allemaal diep geraakt. Veel mensen kennen een, of meerdere van hen. We willen daarom iedereen de gelegenheid bieden om uiting te geven aan zijn, of haar verdriet, verslagenheid en betrokkenheid. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst zullen we gezamenlijk, op een gepaste manier stilstaan bij de omgekomen Amstelveners".

De locatie wordt via internet en Twitter zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. De gelegenheid is openbaar en enkele nabestaanden zullen aanwezig zijn. Uit respect voor de nabestaanden mag er niet worden gefotografeerd, of gefilmd.

Condoleanceregister

Ook zal er een condoleanceregister voor de Amstelveense slachtoffers worden geopend. Via de website kunt u digitaal uw condoleance achterlaten op een algemeen landelijk register; op het raadhuis in Amstelveen kunt u vanaf maandag 21 juli 2014 12.00 uur persoonlijk uw medeleven weergeven in het condoleanceregister voor de Amstelveense slachtoffers, of http://www.condoleance.nl/


De Katholieke Basisschool 'De Cirkel' aan de Orion 7 opent maandagavond 21 juli 2014 van 19.00 uur tot 20.00 uur de deuren voor collega's, ouders en leerlingen van lerares Helen van der Weide-Borgsteede. Zij zat met haar partner Frank van der Weide aan boord vlucht MH17 van de Malaysia Airlines.

Op het Raadhuis in Amstelveen (Laan Nieuwer-Amstel 1) ligt vanaf maandag 12.00 uur een condoleanceregister klaar voor de Amstelveense slachtoffers. Voor zo ver nu bekend kwamen zes van de slachtoffers uit Amstelveen. Behalve Helen en Frank woonde ook de familie Gunawan (vader, moeder, zoon en dochter) in Amstelveen. Bij de supermarkt Albert Heijn aan de Brink in Amstelveen ligt een condoleanceregister voor Irene Gunawan, die bij de supermarkt werkte. De supermarkt is open vanaf 8.00 uur.


Update 22 juli 2014 17 uur:

Herdenking slachtoffers vliegtuigramp neem een bloem mee!

Bij de vliegramp van 17 juli zijn zes Amstelveense inwoners omgekomen. Om hen te herdenken en de nabestaanden steun te betuigen, organiseert de gemeente een herdenkingsbijeenkomst op woensdag 23 juli om 19.00 uur op de Internationale school (ISA).  Wilt u ook uw steun betuigen aan de nabestaanden van de slachtoffers?  Dan bent u meer dan welkom op de herdenkingsbijeenkomst. Verzoek is, of u één  bloem mee wilt nemen.

Bereikbaarheid Locatie

De International School of Amsterdam (ISA) is gevestigd aan Sportlaan 45 en ligt pal zuidwestelijk van de kruising Beneluxbaan-Sportlaan. Momenteel wordt in de nabijheid van de ISA aan grootschalige reconstructie van de weg gewerkt. De kruising Sportlaan-Van der Hooplaan is momenteel niet bruikbaar voor verkeer. Er zijn daarom voor alle verkeer omleidingsroutes bepaald die worden aangegeven met verkeersborden . U wordt verzocht hiermee rekening te houden.

Komt u zo veel mogelijk lopend, of met de (brom)fiets. Voor (brom)fietsen worden tijdelijk extra stallingsmogelijkheden gemaakt. Indien noodzakelijk wordt het stallen van (brom)fietsen begeleid door verkeersregelaars. Indien u met de auto komt, wordt u reeds op de Sportlaan bij de ingang van de ISA opgevangen en verder begeleid door verkeersregelaars. Het aanrijden van de herdenkingslocatie kan alleen vanuit de richting Beneluxbaan.

Openbaar vervoer

Vanwege de afsluiting van de kruising Sportlaan-Van der Hooplaan zijn ook de routes van het OV aangepast: Lijn 171 rijdt om via de Handweg-Lindenlaan v.v. Lijnen 142, 170, 174, 242, 622, N70 en N71 worden omgeleid via de Beneluxbaan-Bovenkerkerweg-Handweg-Lindenlaan-Van de Hooplaan. Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijdt sneltram lijn 51 niet. U kunt wel gebruik maken van de vervangende bus route van lijn 55.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.