Bijgewerkt: 30 juni 2022

Bijeenkomst over de lokale politiek voor inwoners Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-01-2018

De raadsgriffier van de gemeente Amstelveen organiseert op woensdag 24 januari 2018 in samenwerking met de politieke partijen die in maart in Amstelveen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen de bijeenkomst lokaal politiek actief. Deze bijeenkomst is bedoeld voor de inwoners van Amstelveen die interesse hebben in de (lokale) politiek. Inwoners die meer willen weten over hoe de gemeenteraad beslissingen neemt en hoe inwoners daar invloed op kunnen uitoefenen. Inwoners die overwegen om zelf politiek te worden als lid van een politieke partij of in de toekomst als raadslid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

drs. Marnix Philips na zijn benoeming als raadsgriffier van de gemeente Amstelveen tijdens de raadsvergadering op woensdag 22 maart 2017 tussen raadsadviseur Mariska Steinz en commissiegriffier Birgit Kersten


In het eerste gedeelte van de bijeenkomst krijgen de deelnemers informatie over de werking van het lokale bestuur. Hoe is de rolverdeling tussen gemeenteraad, college van B en W en burgemeester? Wie doet wat? Wat houdt het raadswerk in? Met welk krachtenveld heb je te maken? Na dit theoretische gedeelte is er een speeddate met vertegenwoordigers van alle politieke partijen die op 21 maart 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen. Wat zijn hun ervaringen in het lokale bestuur en met het raadswerk? Wat zijn de mogelijkheden om binnen de partijen actief te worden? De avond wordt daarna plenair afgesloten, waarbij er nog volop gelegenheid is om vragen te stellen.

Praktische informatie. Datum: woensdag 24 januari 2018. Tijd: 19.00 – 22.00 uur. Locatie: Raadhuis, Laan Nieuwer-Amstel 1 te Amstelveen. Meer informatie en aanmelden. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via raadsgriffie@amstelveen.nl of (020) 540 43 66 tot en met 19 januari 2018. Ook kunt u langs deze weg contact opnemen voor meer informatie. Het maximum aantal deelnemers is 50, dus vol is vol.


Update 22 januari 2018 15 uur 45

De bijeenkomst ‘Lokaal politiek actief voor inwoners van Amstelveen’ van 24 januari 2018 is geannuleerd.

Met vriendelijke groet,

Birgit Kersten commissiegriffier RWN / medewerker raadscommunicatieAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.