Bijgewerkt: 2 maart 2024

Bijeenkomst over zonne-energie voor VvE's in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-09-2020

De gemeente Amstelveen organiseert een bijeenkomst over zonne-energie voor bestuurders en beheerders van Verenigingen van Eigenaren (VvE's). Met deze sessie ondersteunt en stimuleert de gemeente VvE’s om duurzame energie op te wekken.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Veel VvE’s denken al na over maatregelen om het gebouw te verduurzamen met bijvoorbeeld gevelisolatie, HR++ glas of zonnepanelen. Vaak is het moeilijk om te beslissen of zonnepanelen geschikt zijn voor het gebouw en op welke manier de VvE dit kan regelen. Deze avond kijken we specifiek naar de potentie van zonne-energie en is er ruimte om ervaringen te delen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid


Bijeenkomst VvE’s en Zon. Sprekers van onder andere de gemeente en VvE-Belang vertellen over de mogelijkheden, financiering en het belang van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Deze VvE-bijeenkomst zou voor de zomer plaatsvinden, maar is uitgesteld vanwege de corona-maatregelen. Wij hopen dat de bijeenkomst in september door kan gaan, rekening houdend met de anderhalve-meter-maatregelen.

Maandag 28 september 2020 (19.30-21.30 uur): Informatiebijeenkomst over verschillende mogelijkheden voor zonne-energie, met aandacht voor financiële, juridische en organisatorische aspecten. Dit is een gezamenlijke bijeenkomst voor VvE’s uit Amstelveen en Aalsmeer en zal plaatvinden op een locatie in Amstelveen Zuid.

Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de beschikbare ruimte en toezenden van informatie. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. De locatie hoort u bij bevestiging van de bijeenkomst. VvE’s kunnen zich aanmelden per e-mail via vve-bijeenkomst@amstelveen.nl, o.v.v.: Bijeenkomst VvE’s en Zon; Naam en adres van de VvE; Aantal appartementen en bouwjaar; Naam en e-mailadres van het bestuurslid dat komt. Vanwege de coronamaatregelen is het de bedoeling dat er maximaal een bestuurslid per VvE komt. Indien er voldoende plek is, hoort u kort van te voren of u met een tweede persoon kunt komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.