Bijgewerkt: 16 juni 2024

Bijeenkomst sociaal verantwoord ondernemen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-08-2013

Sociaal verantwoord ondernemen. Dat was het thema van de avond die de gemeente organiseerde voor Amstelveense ondernemers op 27 augustus 2013. Doel van de avond was om werkgevers te informeren, maar ook te inspireren om mensen die een lichamelijke, of geestelijke beperking hebben, of om een andere reden moeilijk aan de slag komen, aan een baan te helpen.

Ondernemers wisselden ervaringen uit en de gemeente informeerde de deelnemers over de regelingen die gemeente, UWV en de Belastingdienst bieden aan werkgevers, als zij mensen die niet makkelijk aan de slag komen aan een baan helpen. Zo kan subsidie op de loonkosten worden verstrekt, een kosteloze proefplaatsing worden geregeld en premiekorting worden gegeven voor oudere werknemers die een uitkering hebben.

koops Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Sociaal verantwoord ondernemen. Dat was het thema van de avond die de gemeente organiseerde voor Amstelveense ondernemers op 27 augustus 2013


Wethouder Jacqueline Koops (CU): “Het was een geslaagde avond. Ook inspirerend. Elk mens heeft talenten en we moeten ons niet laten leiden door vooroordelen over mensen met een beperking of een uitkering. Zij zijn vaak juist extra gemotiveerd en loyaal aan de werkgever. Mismatches komen ook voor, maar dat kan met elke werknemer.” Het Werkgeversservicepunt Amstelvenen helpt werkgevers op weg, telefoon 06 575 424 78.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.