Bijgewerkt: 25 juni 2022

Bijeenkomst van bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg op 20 oktober 2017

Nieuws -> Informatief

Bron: Vluchtelingen Welkom Kronenburg
14-10-2017

Op vrijdagavond 20 oktober 2017 organiseert bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg weer een Café Welkom bijeenkomst, waarbij nieuwkomers en andere buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het is een spontane bijeenkomst, waarbij er volop gelegenheid is om met elkaar te praten, er is livemuziek en nieuwe activiteiten worden aangekondigd. Er kunnen gedichten voorgedragen, of verhalen verteld worden en er zijn heerlijke hapjes gemaakt door uit Syrië afkomstige vrijwilligers.

Foto Amstelveen
(Foto Anton Groeneschey - 2016)

Café Welkom bijeenkomst in oktober 2016 van het bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg


Sommigen van de nieuwkomers zijn oude bekenden. In 2016 verbleven ze in de vroegere noodopvang aan de Laan van Kronenburg. Inmiddels hebben deze voormalige vluchtelingen hun procedures afgerond en wonen ze in onze omgeving. Café Welkom is een mooie gelegenheid voor vrijwilligers en andere buurtbewoners om ze weer te ontmoeten. De nieuwkomers zijn druk aan de slag met het leren van Nederlands; er zullen dus steeds meer Nederlandse in plaats van bijvoorbeeld Engelse gesprekjes gevoerd worden tijdens de bijeenkomst.

Café Welkom wordt op vrijdagavond 20 oktober vanaf 19:30 uur tot circa 22:00 uur georganiseerd in het Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112. Met de metro / sneltram bereikbaar: halte A.J. Ernstraat, daarna in de richting van het Gelderlandplein wandelen. Aanmelding (vanwege de hoeveelheid hapjes) wordt op prijs gesteld. E-mail dan naar vwk@ddh.nl Meer informatie: http://www.vluchtelingenwelkomkronenburg.wordpress.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.