Bijgewerkt: 3 december 2021

Bijeenkomst verduurzamen van appartementsgebouwen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-02-2018

De gemeente Amstelveen nodigt bestuursleden van Amstelveense Verenigingen van Eigenaars (VvE's) uit voor een informatiebijeenkomst over het verduurzamen van appartementsgebouwen die in handen zijn van VvE’s. De bijeenkomst is gepland op donderdag 8 maart 2018 van 16 tot 18 uur. De gemeente Amstelveen wil in 2040 onafhankelijk van fossiele energiebronnen zijn. Vorig jaar heeft de gemeente het Duurzaamheidsfonds Amstelveen opgericht, dat tot doel heeft om initiatieven die bijdragen aan het verminderen van fossiele energie en opwekken van duurzame energie te bevorderen. Ook VvE’s kunnen gebruik maken van het Duurzaamheidsfonds, bijvoorbeeld met een subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek naar energiebesparende maatregelen of, onder voorwaarden, een lening voor uitvoering van maatregelen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Een grote zonnepaneelveld op het dak van een flat in Amstelveen. Fotovoltaïsche zonne-energie is een term die de omzetting van licht in elektriciteit omvat met halfgeleidende materialen die het fotovoltaïsche effect vertonen. Een fotovoltaïsch systeem maakt gebruik van zonnepanelen, die elk bestaan uit een aantal zonnecellen die elektrische energie opwekken


Programma. Veel VvE’s denken al na over maatregelen om gebouwen te verduurzamen, zoals gevelisolatie, HR++ glas of zonnepanelen, maar weten niet welke maatregelen zij moeten kiezen en hoe dit gefinancierd kan worden. Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen de VvE’s uitleg over het Duurzaamheidsfonds, de Nationale Energiebespaarlening voor VvE’s, informatie over landelijke subsidies en  bij voldoende belangstelling: de mogelijkheden voor aansluiting op stadswarmte (voor VvE’s ten noorden van de A9) en informatie over zonnepanelen, of led verlichting.

Aanmelden. De informatiebijeenkomst is op donderdag 8 maart 2018 van 16.00 tot 18.00 uur, inloop vanaf 15.45 uur. Locatie is in Amstelveen en wordt bepaald naar aanleiding van het aantal aanmeldingen. Bestuursleden van VvE’s ontvangen na aanmelding een bevestiging met de definitieve locatie. Aanmelden kan per e-mail bij: a.van.der.velden@amstelveen.nl, o.v.v. Bijeenkomst VvE’s. Meer informatie over het Duurzaamheidsfonds is te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaamheidsfonds.

De gemeente geeft subsidie voor de opstart van nieuwe verduurzamingsprojecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een haalbaarheidsonderzoek, opstart-, en onderzoeksactiviteiten. De subsidie bedraagt minimaal € 1.000,- en maximaal € 20.000,- euro. De gemeente kan een lening verstrekken voor de uitvoering van activiteiten indien de financiering niet (volledig) via eigen middelen, opbrengst of leningen bij banken of andere instanties kan worden gerealiseerd. Deze lening bedraagt minimaal € 5.000,- tegen een rente van 1,5%. De lening is bedoeld voor activiteiten, waarvan de kosten vooruitlopen op de opbrengsten, en die een waardevolle bijdrage leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Amstelveen, met name particuliere woningen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS