Bijgewerkt: 29 februari 2024

Bijeenkomst voor naasten van jonge dementerenden in De Meent

Nieuws -> Informatief

Bron: Alzheimer Nederland Amstelland en Meerlanden
08-09-2017

De projectgroep 'jonge mensen met dementie' organiseert op dinsdag 19 september 2017 in ontmoetingscentrum 'De Meent' een bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie. Het thema van de bijeenkomst is: juridische aspecten bij jong dementie, gastspreker is notaris Kienhuis van notariskantoor Demenint Kienhuis. De bijeenkomst begint om 19.30, inloop vanaf 19.00.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Meent in Middenhoven


Vaker en eerder dan bij oudere mensen met dementie is het bij jongere mensen na de diagnose van belang, dat de familie zich buigt over de juridische en fiscale gevolgen van de ziekte. Wanneer de naaste met dementie niet goed meer in staat is om zijn/haar belangen te behartigen zal de familie de zorg en het financiële beheer moeten overnemen. De familie kan worden geconfronteerd met vragen als: ‘Wat gebeurt er als mij iets overkomt?’, ‘Kan ik mijn huis later verkopen?’, ‘Moet de langstlevende alles erven?’,’Is mijn partner met dementie verzekerd als hij een ongeluk krijgt?’

Ook kan het voorkomen, dat iemand met dementie anders omgaat met geld. Bijvoorbeeld door grote bedragen weg te geven aan vreemden, of (veel!) impulsaankopen te doen. Om het vermogen te beschermen is het dan nodig (een deel van) het vermogen van de partner/naaste met dementie onder bewind te stellen. Notaris Kienhuis zal op de bijeenkomst uitleg geven over alle juridische zaken waar u mee te maken kunt krijgen. We nodigen iedereen die (mede-) zorg heeft voor een iemand die jong dement is van harte uit om bij deze bijeenkomst te zijn. U kunt zich aanmelden door een e-mailtje sturen naar Jeantien Brugma, dementiejong@gmail.com. Via datzelfde e-mailadres kunt u ook informatie opvragen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.