Bijgewerkt: 21 september 2021

Bijna 10 procent huurverhoging in twee jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Woonbond
31-01-2015

FNV en Woonbond roepen de politiek en verhuurders op om een einde te maken aan de gigantische huurverhogingen die een enorme aantasting van de koopkracht tot gevolg hebben. De FNV spreekt op 31 januari 2015, tijdens de manifestatie ‘Koopkracht en echte banen’, steun uit voor de petitie ‘Blokkeer de huurverhoging’ van de Woonbond. Met deze petitie roept de huurdersorganisatie politiek én verhuurders op de enorme huurstijgingen te stoppen.

Foto Amstelveen
Ton Heerts, voorzitter van de FNV stelt, dat de koopkracht van veel werknemers die in een huurhuis wonen ernstig is aangetast door de huurstijgingen. De FNV en de Nederlandse Woonbond waarschuwen al jaren voor de dramatische gevolgen van het huurbeleid. Jaarlijks vreet de huurverhoging voor lagere inkomens ongeveer 1% koopkracht op.

‘Met bijna 10 procent huurverhoging in twee jaar zijn de huurverhogingen de grootste aantasting van de koopkracht,’ aldus Ronald Paping, directeur van de Woonbond. ‘Komend jaar kunnen de huren weer enorm stijgen.’ Door het huidige huurbeleid kunnen de huren dit jaar voor het derde opeenvolgende jaar vér boven inflatie stijgen. Steeds meer huurders zitten financieel in de knel. De Woonbond is daarom de actie ‘Blokkeer de huurverhoging begonnen’. De petitie is via www.stophuurverhoging.nl  in korte tijd al meer dan 3.000 keer ondertekend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.