Bijgewerkt: 3 juli 2022

Bijna 20.000 euro voor het Amstelveenfonds

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-04-2017

Donderdag 13 april 2017 reikte textielinzamelaar Sympany een bedrag van € 19.349,- uit aan het bestuur van Stichting Amstelveenfonds. Het gaat om 25% van de opbrengst van 270.000 kg in 2016 ingezameld textiel in de Sympany wijkcontainers in Amstelveen. Het geld besteedt het Amstelveenfonds aan lokale goede doelen.

Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid en Afvalbeheer: 'Ons contract met Sympany is net weer verlengd tot en met 2018. Nu kan ik ook weer volgens afspraak met de gemeenteraad een deel van de opbrengst van het door Sympany ingezamelde textiel aan een lokaal initiatief laten doneren. Het Amstelveenfonds kan dit geld besteden aan initiatieven die Amstelveners ten goede komen.'

Aanzienlijk bedrag. Maarten Renssen van Sympany: 'Dankzij Amstelveners kunnen wij nu een aanzienlijk bedrag aan het Amstelveenfonds schenken. Zonder hun textiel is er geen inzameling en geen donatie mogelijk. Overigens mag er meer dan alleen kleding in de containers. Ook schoenen, gordijnen, petten, knuffels en oude lakens en dekens. Ook als het kapot, of versleten is. Textiel wordt, of opnieuw gedragen, of verwerkt tot nieuwe stoffen of bijvoorbeeld isolatie- en geluiddempend materiaal. Vindt de dichtstbijzijnde textielcontainer van Sympany op www.sympany.nl/vind-een-container.”

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Vlnr.: Wethouder Peter Bot, Clarie de Groot en Paul van der Meer van het Amstelveenfonds en Maarten Renssen van Sympany


Lokaal initiatief: het Amstelveenfonds Paul van der Meer, bestuurslid Amstelveenfonds: 'Het Amstelveenfonds is een lokaal fonds, dat projecten van en voor Amstelveners stimuleert en ondersteunt. Wij werken met vrijwilligers en werven fondsen. Fijn, dat wij opnieuw geld krijgen uit de textielinzameling. Projecten die wij in 2016 ondersteunden zijn o.a. activiteiten voor kinderen en hun ouders van de ‘Taalvijver’, de Amstel Korendag, maar ook hebben wij de bewegingstuin ‘Marne’ mede mogelijk gemaakt. Fantastisch, dat we met het geschonken bedrag weer nieuwe projecten kunnen steunen die een bijdrage leveren aan het woon- en leefklimaat van Amstelveners. Zo kunnen we samen idealen dichtbij realiseren. Het bestuur bedankt alle inwoners van Amstelveen voor het wegbrengen van kleding, linnengoed en schoenen. Heeft u een goed project, of wilt u ook geld doneren? Kijk op www.amstelveenfonds.nl wat we voor elkaar kunnen betekenen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.