Bijgewerkt: 2 december 2022

Bijna een miljoen euro voor uitbreiding Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-01-2012

Om voor Amstelveen een volwaardige schouwburgvoorziening te behouden moet Schouwburg Amstelveen flink gaan verbouwen. Het gaat daarbij om het verhogen van de toneeltoren en het verzwaren van de trekkenwand.

De toneeltoren is inmiddels al bijna 40 jaar oud. Verbouwen betekent een optimale schouwburgfunctie en daarmee behoud van het Amstelveense cultuuraanbod. En dat vergroot de aantrekkelijkheid van Amstelveen om te wonen en te werken.

Schouwburg Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het Cultureel Centrum in aanbouw in 1973


Hedendaagse theatergezelschappen werken met zwaardere, grotere en ook meer decorstukken dan vroeger. Door die ontwikkeling kan de Schouwburg met haar huidige trekkenwand, - hijsinstallatie boven het toneel voor hijsen en verplaatsen van decor, licht en geluid-, noodgedwongen niet alle theatergezelschappen meer in Amstelveen laten spelen.

Sinds 2010 is om die redenen al een aantal grote voorstellingen niet geprogrammeerd. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad hiervoor een bedrag van 968.000 euro ter beschikking te stellen.

Wethouder John Levie (BBA): “Nu niet ingrijpen betekent een enorme kwalitatieve aderlating. Grotere voorstellingen gaan aan Amstelveen voorbij en de programmering zal steeds verder beperkt worden.

Het Amstelveense publiek, met een bovengemiddelde interesse in theater, verdient een volwaardige schouwburg en niet een veredeld dorpstheater! Bovendien is het niet verwonderlijk dat na 37 jaar tijd de toren wordt aangepast aan de eisen van deze tijd.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.