Bijgewerkt: 15 april 2024

Bijzonder woningbouwproject voor starters

Nieuws -> Gemeente

Bron: BAG architecten / VROM
30-05-2007

In Amstelveen wordt op 31 mei 2007 om 17.00 uur het project 96 starterswoningen feestelijk 'geopend' aan de Marie Baronlaan in de wijk Bankras. Het project is ontwikkeld door B.A.G. Architecten i.s.m. de gemeente Amstelveen.

Baronlaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Straatnaambord van de Marie Baronlaan in de wijk BankrasEr is geen reguliere ontwikkelaar aan te pas gekomen wat nadrukkelijk tot uiting komt in de kwaliteit van het plan zoals een brancardlift, geïntegreerde zonwering, videofoon, een volledig ingerichte binnentuin, hoogwaardig sanitair etc..

Baronlaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Rijtjeshuis aan de Baronlaan, maar andersDe woningen zijn door Woongroep Holland te Amstelveen aangekocht en op basis van MGE (maatschappelijk gebonden eigendom) verkocht aan starters op de Amstelveense woningmarkt.

Baronlaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De binnentuin van het gebouw. Door de horizontaal geplaatste houten luiken lijkt, dat het gebouw ergens in Italië staat.Wat is Maatschappelijk Gebonden Eigendom?

MGE is een volkshuisvestelijke hulpmiddel. De MGE-regeling maakt het voor huishoudens met een inkomen rond modaal of iets hoger mogelijk een woning te kopen. De woningen worden onder de marktwaarde verkocht, maar de koper krijgt een contract met voorwaarden.

Als dezelfde woning weer wordt verkocht delen de eigenaar van de woning en de corporatie, in dit geval Woongroep Holland de winst (of het verlies). De eventuele winst wordt weer ingezet als korting op een nieuwe MGE-woning, met het resultaat: duurzame en betaalbare koopwoningen.

MGE kan een goede koopconstructie zijn als u wel een eigen huis wilt, maar zekerheid wilt hebben over de risico's (gegarandeerde terugverkoop en winst/verliesdeling)

Externe links: VROM Dossier KoopwoningenMarie Baron


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.