Bijgewerkt: 4 december 2021

Bijzondere 2 euromunt met dubbelportret

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
06-02-2013

Staatssecretaris Frans Weekers heeft de Koninklijke Nederlandse Munt opdracht gegeven een 2 euromunt met dubbelportret in circulatie te brengen ter gelegenheid van de aankondiging van de troonswisseling die op 28 januari 2013 werd gedaan.

Op de bijzondere munt worden zowel Hare Majesteit de Koningin als Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje geportretteerd. Daarbij wordt de regerende vorstin Koningin Beatrix op de voorgrond afgebeeld.

2 euro Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2013)

Op de bijzondere 2 euromunt is zowel H.M. Koningin Beatrix, als Z. K. H. de Prins van Oranje, Willem-Alexander geportretteerd


De Koninklijke Nederlandse Munt geeft daarmee een vervolg aan de muntuitgifte in 1980, toen bij de troonswisseling van Koningin Juliana en onze huidige Koningin Beatrix ook munten met dubbelportret werden uitgegeven. Vanaf volgende week wordt deze speciale uitgifte in circulatie van het geldverkeer gebracht in een oplage van maximaal twintig miljoen stuks.

Verkrijgbaarheid

De 2 euromunt met dubbelportret is een wettig betaalmiddel in Europa. De munt heeft een nominale waarde van 2 euro en wordt via het betaalverkeer vanaf begin februari 2013 in omloop gebracht. Voor verzamelaars wordt, als onderdeel van de totale oplage van 20 miljoen stuks, een beperkte hoeveelheid munten geslagen in bijzondere kwaliteiten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.