Bijgewerkt: 25 juni 2024

Bijzondere kerkdienst in de Kruiskerk met rabbijn en dominee

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
21-04-2016

Op zondag 1 mei 2016 om 10.00 uur vindt een bijzondere kerkdienst plaats in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Rabbijn Awraham Soetendorp en dominee Sieb Lanser gaan samen voor in deze viering. Dat een joodse rabbijn voorgaat in een reguliere viering in een christelijke kerk is in Nederland vrij uniek. Deze jaarlijkse gezamenlijke viering  op de eerste zondag in mei, dicht bij de gedenkwaardige dagen van 4 en 5 mei, maakt deel uit van het project Goede buren in Elsrijk, een samenwerking tussen Stadsdorp Elsrijk, de Kruiskerk en verzorgingshuis Nieuw Vredeveld. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia/ Roel Wijnants Fotografie
- 2015)


Awraham Shalom Soetendorp (1943) is een Nederlandse rabbijn. In het jodendom behoort hij tot de liberale richting


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dominee Sieb Lanser spreekt over het landelijke thema 'Vrijheid geef je door' tijdens een oecumenische gebedsdienst in de Handwegkerk op 4 mei 2012


Rabbijn Soetendorp hoort bij de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag en is een gepassioneerd strijder voor gerechtigheid en vrede. Hij probeert bruggen te slaan tussen religies en levensbeschouwingen. Zo beijvert hij zich bijvoorbeeld voor het samen optrekken van Palestijnse en Israëlische kinderen. In deze tijd van religieuze polarisatie en toenemend antisemitisme laat deze gezamenlijke viering zien, dat het ook anders kan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.