Bijgewerkt: 16 april 2024

Blauwe huisje op het Amsteleiland is geen monument

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-11-2011

De rechtbank van Amsterdam: Blauwe huisje op Amsteleiland is geen monument

De rechter heeft op 23 september 2011 besloten, dat het besluit van het college om het blauwe huisje van de monumentenlijst af te voeren in het kader van de ontwikkeling van het Amsteleiland rechtsgeldig is. Hiermee komt de weg vrij om het Amsteleiland te saneren en het gebied verder te ontwikkelen.

blauwe huisje Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het blauwe huisje op het Amsteleiland op 25 juli 2007


Het blauwe huisje, oftewel Amsteleiland nr. 2, is met deze uitspraak geen gemeentelijk monument. Hiermee komt de weg vrij om het eiland, dat zwaar vervuild is, grondig te saneren en is de realisatie van woningbouw op het Amsteleiland weer een stap dichterbij gekomen.

Als tegemoetkoming naar de buurt en iedereen die regelmatig langs het Amsteleiland fietst, wordt het blauwe huisje elders op het eiland teruggebouwd in de vorm van een conciërgewoning.

Wethouder Levie: “Het huisje geeft karakter aan het gebied. Ik ben verheugd, dat de uitspraak van de rechtbank het mogelijk maakt om én het gebied te ontwikkelen én het huisje te verplaatsen, waardoor het behouden kan blijven. Bovendien geeft het ons de kans om het huisje in zijn oorspronkelijke vorm van de jaren 30 te herstellen”.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.