Bijgewerkt: 25 juni 2022

Blauwe zones in plaats van parkeermeters in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-08-2012

In augustus en september verdwijnen bij een aantal winkelstrips in Amstelveen de parkeermeters. Door het instellen van blauwe zones blijft het wel mogelijk om hier kort te parkeren tijdens reguliere openingstijden. Deze maatregel vloeit voort uit de op 13 juni 2012 door de gemeenteraad vastgestelde Parkeernotitie 2012.

levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder John Levie (BBA)


Wethouder John Levie (BBA) van verkeer:’Vooral de losse parkeermeters die her en der in de stad staan zijn een doorn in het oog van het college. Bij het opstellen van de Parkeernotitie 2012 hebben we dan ook direct gekeken naar alternatieven. Klantvriendelijkheid staat hierbij centraal. De invoering van blauwe zones in bepaalde gebieden is een prima oplossing’.

Parkeerschijf

Automobilisten mogen hun auto in een blauwe zone alleen parkeren met een duidelijk in de auto zichtbare parkeerschijf. Hierop moeten zij het tijdstip, waarop het parkeren is begonnen aangeven. De tijden en de maximum parkeerduur worden door middel van borden aangegeven en blijven ongewijzigd. Buiten de reguleringstijden is het parkeren in deze gebieden vrij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.