Bijgewerkt: 15 juni 2024

Bloedstollend saaie actievoorstelling 'Eitje' in het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Maas Theater
21-04-2016

Op maandag 2 mei 2016 speelt Maas theater en dans de peuter- en kleutervoorstelling 'Eitje' in het Amstelveens Poppentheater en op dinsdag 3 mei staat de voorstelling in het Bijlmerparktheater te Amsterdam. In deze bloedstollend saaie actievoorstelling bewaken twee droogkomische suppoosten een actieheld: Eitje. Met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie toveren acteurs Willemijn Zevenhuijzen en Dwayne Toemere zichzelf, elkaar en het eitje weg. Eitje is tot en met 22 juni 2016 te zien in Nederlandse theaters.

Eitje. Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren ooooit. Een eitje, waar niemand aan mag komen, we herhalen, niemand. Een saai eitje bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. (Suppoosten zijn saaie bewakers van kunstobjecten, en kunst is…ehm nou ja, dat vertellen we nog wel een keer.) En net als het zo saai begint te worden, dat je in slaap valt, zitten we middenin een achtervolging.

Foto Amstelveen
(Foto Phile Deprez - 2016)

Willemijn Zevenhuijzen en Dwayne Toemere spelen in actievoorstelling 'Eitje'


Twee droogkomische mimers bewaken de actieheld: Eitje. Met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie toveren ze zichzelf, elkaar en het eitje weg. Gevaarlijk wordt het zeker, dus probeer dit ook thuis. Maker Willemijn Zevenhuijzen over Eitje: “Toen ik als kind naar een museum ging, vond ik dat best saai. Tegelijkertijd vond ik het heel spannend, omdat daar dingen stonden, waar ik niet aan mocht komen. Ik fantaseerde dan wat er zou gebeuren, wanneer ik met mijn vinger in een schilderij zou prikken, of wanneer ik dat schilderij zou verplaatsen. Ik fantaseerde dan over een actiefilm, waarin alles heel snel gaat, sneller dan je denken kan.” Adres: Amstelveens Poppentheater, Wolfert van Borsselenweg 85a, Amstelveen. Reserveren: 020-6450439 Aanvang: maandag 2 mei 2016 - 11:00 en 14:30 uur. Toegang: € 8,00Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.