Bijgewerkt: 28 november 2022

Bloementaart voor HM Koningin Beatrix

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen en Graft-De Rijp
01-02-2013

Met een bijzonder bloemstuk feliciteerden burgemeesters Ria Oosterop (Graft-De Rijp) en Jan van Zanen (Amstelveen) op 31 januari 2013 Hare Majesteit de Koningin met haar 75e verjaardag. Ondanks het feit, dat deze week duidelijk werd, dat zij en haar familie Koninginnedag 2013 niet komen meevieren in de gemeenten Graft-De Rijp en Amstelveen, toonden de burgemeesters zich toch zeer verheugd, dat zij nu de primeur hebben van de 1ste Koningsdag op 26 april 2014.

Hare Majesteit de Koningin vierde deze donderdag 31 januari haar 75e verjaardag. De burgemeesters van Graft-De Rijp en Amstelveen brachten de felicitaties over door een bloemstuk aan te bieden in de vorm van een taart van drie lagen in de kleur oranje, gemaakt door Patricia’s Bloemboetiek uit De Rijp.

bloementaart Amstelveen
(Foto Nikki Natzijl - 2013)

Ria Oosterop-van Leussen burgemeester van Graft-De Rijp en Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen bewonderen de bloementaart voor HM Koningin Beatrix. Een onbekende vrouw staat ook op de foto achter de taart en probeert de schaal vol met oranje gebakjes te pakken


Op maandagavond 28 januari 2013 namen de burgemeesters verrast, maar ook met veel respect kennis van het besluit van Hare Majesteit de Koningin om afstand te doen van de troon op 30 april 2013. Dit besluit betekent, dat de Koningin en haar familie Koninginnedag 2013 niet in Graft-De Rijp en Amstelveen meevieren.

Burgemeester Ria Oosterop-van Leussen zei hierover: “Dat is natuurlijk bijzonder spijtig, ook voor alle mensen die al volop met de voorbereidingen bezig waren. Maar het is gelukkig uitstel en geen afstel”. Diezelfde avond werd bekend, dat de eerste Koningsdag in 2014 wordt gevierd in Graft-De Rijp en Amstelveen.

Burgemeester Van Zanen kijkt alweer vooruit: ‘Wij zijn er uiteraard bijzonder trots op, dat wij volgend jaar de primeur hebben. Dat is de kroon op het werk van de vele vrijwilligers die al druk bezig waren met de voorbereidingen”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.