Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Boek der boeken de Genesis bij Boekhandel Venstra

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
20-10-2016

Kunstenaars, denkers en dichters vinden er hun inspiratie. Mensen van alle tijden worden door 'het boek der boeken' geraakt. Tijd om het boek eens te lezen. In een serie van drie avonden, op 1, 15 en 22 november 2016 van 20.00 uur - 21.30 uur wordt het verhaal van hemel en aarde gelezen: Genesis. Met aandacht voor de oorspronkelijke taal en onder deskundige leiding van Werner Pieterse, predikant, theoloog en schrijver. Nieuwsgierigheid volstaat - voorkennis is niet nodig. Kosten € 10,- per avond € 25,- voor 3 avonden. Meldt u aan via info@venstra.nl  onder vermelding van 'Boek der boeken' en hoeveel avonden u wilt bijwonen, of kom langs in de winkel.

Foto Amstelveen
(Bron Project Gutenberg - 2016)

'Abrahams geloof op de proef gesteld' (Genesis 22:1-18), uit het Oude Testament. Illustratie van de Frans beeldend kunstenaar, graveur en illustrator Paul Gustave Doré (1832 - 1883)


Werner Pieterse is theoloog en schrijver en predikant van de Paaskerk in Amstelveen. Hij schreef onder ander 'Wat blijft – God' na de kaalslag, waarin hij een hedendaagse context creëert voor de christelijke belijdenis. Zo leest hij de 12 artikelen van de geloofsbelijdenis als de regels van een gedicht en legt hij er zijn eigen lees- en levensweg naast.

Foto Amstelveen
(Foto W. Pieterse - 2013)

Ds Werner Pieterse


Ook gebruikt Pieterse het werk van Nietzsche en andere filosofen, moderne poëzie, films en zijn persoonlijke contacten op het Afrikaanse continent in zijn verhaal. De geloofsbelijdenis die de eeuwen door zoveel generaties troostte en inspireerde krijgt zo opnieuw betekenis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.