Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Boek van dominee Wim Janssen in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Clara Janssen
09-01-2020

Wim Janssen werd op 21 april 1928 geboren in Eindhoven. Hij groeide op in Nijmegen, ging daar naar het Stedelijk Gymnasium. Na de oorlog studeerde hij theologie in Utrecht en ook een jaar in Texas (VS). Wim Janssen was predikant in Rekken (1956), Goes (1961) en Amstelveen (1968). Zijn emeritaat was geen grenslijn, hij bleef preken tot twee weken voor zijn overlijden op 23 januari 2013.

'Lieve mensen,

Zeven jaar geleden overleed Dienaar van het Woord Wim Janssen. Op 29 januari 2013 namen wij afscheid van Wim vanuit een overvolle Kruiskerk. Wim Janssen was voor alles een man van het woord. Een vrolijk, opgewekt mens, een trouwe, milde en wijze pastor, een heldere leraar en een bevlogen voorganger die bij velen een snaar wist te raken.

Foto Amstelveen
(Bron Clara Janssen - 2020)

Dominee Wim Janssen tijdens een dienst in 2012 december


Nu, zeven jaar na zijn overlijden hebben zijn zus Ynskje en zijn dochter Clara een boek samengesteld met zeven preken, zeven gebeden, zeven kinderverhalen. Een bloemlezing uit zijn nalatenschap of beter: zeven bloemen uit een enorm boeket - geplukt uit bijna 60 jaar predikantschap, dat hem achtereenvolgens naar Rekken (Gld), naar Goes (Zld) en tenslotte voor lange tijd en voorgoed naar Amstelveen heeft gevoerd.

Het boek wordt gepresenteerd tijdens de kerkdienst van zondag 26 januari 2020 in de Kruiskerk in Amstelveen, waar ds. Janssen zo vaak de kansel heeft beklommen tot en met die laatste keer, vlak vóór zijn dood. Een boek bij wijze van een dierbare herinnering, als een saluut, een hommage.

Na afloop van de dienst is het boek verkrijgbaar in de Kruiskerk en daarna zolang de voorraad strekt ook te bestellen bij: Clara Janssen website: www.klarezon.nl e-mailadres: info@klarezon.nl of bij de uitgever DABAR-LUYTEN website: www.dabarluyten.nl e-mailadres: hansluyten.dabar@gmail.com . Prijs: € 12 exclusief verzendkosten.

Vriendelijke groet, Clara JanssenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.