Bijgewerkt: 5 maart 2024

Boekje 'Wandelen door Amstelveens Groen' verscheen

Nieuws -> Natuur

Bron: Gemeente Amstelveen
08-03-2017

Op woensdag 8 maart 2017 kreeg Peter Bot (BBA) wethouder Groenbeheer van Amstelvener en wandelfanaat Alex Buis het boekje 'Amstelveens Groen, Wandelen door bos, park en polder' uitgereikt. Het boekje bevat zeven wandelingen van 9 tot 18 km door Amstelveen. Alex Buis: 'Het boekje, getiteld Amstelveens Groen, laat zien, dat Amstelveen niet voor niets in 2014 werd uitgeroepen tot groene stad van Europa. 

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Peter Bot (BBA) wethouder Groenbeheer met wandelfanaat Alex Buis met het boekje 'Amstelveens Groen'


In zeven wandelingen van 9 tot 18 km laat ik wandelaars kennismaken met de vele soorten groen: parken, groenstroken, weilanden en het Amsterdamse Bos. Een aantal routes gaat langs het Oude Dorp en een aantal prachtige kerken, zoals de Kruiskerk en de Paaskerk. In Amsterdam verkent men de oude grenzen van Amstelveen, dat voorheen Nieuwer-Amstel heette. De wandeling Het verdriet van Nieuwer-Amstel loopt langs het chique voormalige Amstelveense raadhuis aan de Amstel, waar de Amstelveense gemeenteraad kort vergaderde tot het grondgebied door Amsterdam in 1896 werd geannexeerd'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Lentwandeling in het Broersepark in Amstelveen in april 2016


Wethouder Peter Bot: 'Met de aanleg van heemparken en andere groenvoorzieningen wilde o.a. Christiaan Pieter Broerse Amsterdammers verlokken om in Amstelveen te recreëren. Amsterdam droeg ook haar steentje bij aan het groene imago van Amstelveen door het Amsterdamse Bos grotendeels op Amstelveens grondgebied aan te leggen. Leuk, dat een Amstelvener op deze manier onze groene stad promoot”. De gids Amstelveens Groen kost € 12,50. Het is onder andere te koop bij boekhandel Libris Venstra, het bezoekerscentrum Amsterdamse Bos en in de webshop van www.wandelzoekpagina.nl/amstelveengidsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.