Bijgewerkt: 22 februari 2024

Boo! Aapjes kijken in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
14-02-2012

Boo! heeft na een pauze van zes jaar de draad weer opgepakt. Ter ere van hun nieuwste plaat 'The Three Of Us' gaat het Zuid-Afrikaanse trio weer met frisse moed de Nederlandse podia af, met op zaterdag 3 maart 2012 een spetterend optreden in P60.

Het in Amsterdam opgenomen album werd en in het thuisland met open armen ontvangen. Een nominatie bij de South African Music Awards, als een van de beste alternatieve acts was hiervan het klinkende bewijs. En dat na een turbulente periode, waarin de Johannesburgers onder andere een niet onbelangrijke metamorfose ondergingen qua bezetting. Boo! nam afscheid van Princess Leonie en verwelkomde Riaan van Rensburg als nieuwe drummer.

Boo Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

De 'BOO!' band


Het is alsof de zelfverklaarde uitvinders van de ‘monki-punk’ nooit weg zijn geweest. Het siert Chris Chameleon, die na platina voor zijn solowerk rustig achterover had kunnen leunen. Daarentegen hangt hij weer onveranderd de charismatische frontman uit en glamrockt de excentrieke zanger/bassist als nooit tevoren. Aanwinst Van Rensburg houdt de springende meute gaande met zijn jumpy ritmes en vliegende keep Ampie Omo sleept als vanouds weer een hele buslading aan instrumenten mee het podium op.

The 'Three Of Us' is wederom een heerlijk plaatje, dat punk, glamrock en wereldmuziek naadloos met elkaar combineert, maar wie een van de grootste bands van Zuid-Afrika optimaal wil beleven, moet Boo! live zien. De drie Afrikaners geven zelf in ieder geval nooit minder dan 100%. Kaarten zijn te koop via de P60 website (www.p60.nl ), alle Primera winkels en Ben’s Corner. (Tekst: Terry Ros)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.