Bijgewerkt: 13 juli 2024

Boombox-leskist voor 20 basisscholen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-11-2023

Op dinsdag 7 november 2023 gaf Floor Gordon (D66) wethouder de allereerste BoomBox-leskist aan leerlingen van de Amstelland International School in Westwijk. Alle andere basisscholen die tijdens de Boomfeestdag op 15 november een boom planten, krijgen ook een BoomBox. Dit cadeau sluit naadloos aan bij het thema van deze dag: ‘Opgroeien met bomen’.

20 basisscholen. Floor Gordon wethouder Groen en Natuur- en Milieueducatie: 'Maar liefst twintig Amstelveense basisscholen doen mee met de Boomfeestdag in Amstelveen. 17 ervan planten een boom op hun schoolplein en leerlingen van drie scholen planten bomen op de feestlocatie. De BoomBox is speciaal ontwikkeld om leerlingen na vandaag jarenlang van hun geplante boom te laten genieten. Met de materialen uit de BoomBox kunnen zij elk seizoen metingen doen en opdrachten uitvoeren om de ontwikkeling van de boom op hun schoolplein de komende jaren te volgen. Zo groeien kinderen letterlijk op met bomen. En wie weet, als leerlingen straks van school zijn, en nog eens langs hun oude schoolplein lopen, denken zij: dat is onze boom!' Scholen kunnen normaliter leskisten huren. 'Maar de BoomBox-leskist mogen zij houden. Het is – net als de boom - een cadeau van de gemeente'- aldus Floor Gordon.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Op dinsdag 7 november 2023 overhandigt Floor Gordon (D66) wethouder de allereerste BoomBox-leskist aan leerlingen van de Amstelland International School in Westwijk

Lesmateriaal en logboek. De BoomBox bevat lesmateriaal voor groep, 6 zoals stethoscopen, warmtemeters, een logboek, opdrachtkaarten, loepjes, petrischaaltjes, boomschijven en zelfs een verrekijker voor het bestuderen van vogels op en rondom de boom. Het doel is om leerlingen te betrekken bij de ontwikkeling van de boom en de rol van de boom in het ecosysteem. Leerlingen geven de BoomBox door aan de volgende groep 6 en houden via het logboek de ontwikkeling van de boom bij. Ontwerp door Ons Tweede Thuis. De houten BoomBox is ontworpen en gemaakt door de medewerkers van werkplaats GEWOON DOEN! van Ons Tweede Thuis in Amstelveen, een organisatie die zich inzet voor mensen met beperkingen.

GDO Innovatieprijs. Vanwege het unieke concept van de BoomBox is de gemeente recent gevraagd mee te doen aan de GDO Innovatieprijs 2023 (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling). De bekendmaking is op 16 november. Wethouder Floor Gordon: 'We zijn supertrots dat we gevraagd zijn om mee te doen hoewel we nog niet veel bekendheid hebben kunnen geven aan de BoomBox, een vereiste voor deze  Innovatieprijs.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.