Bijgewerkt: 22 januari 2025

Boosterprik voor mensen uit 1950 en eerder bij GGD Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: GGD Amsterdam
10-12-2021

Als u geboren bent in 1950 of eerder kunt u nu online een afspraak maken voor uw boosterprik. U hoeft niet op de uitnodiging van het RIVM te wachten. Boosterprik is vrijwillig en gratis.

Let op! Er doen valse e-mails de ronde over de boosterprik uit naam van de GGD. De GGD stuurt nooit e-mails met een uitnodiging voor vaccinatie. Met de valse e-mail willen fraudeurs ouderen geld afhandig maken. De boosterprik is vrijwillig en gratis. Lees meer over de e-mail op de website van GGD GHOR. Afspraak kan online en telefonisch.

U kunt uw afspraak op twee manieren maken: Online: zodra uw geboortejaar aan de beurt is, kunt zonder uitnodiging een afspraak maken. Dit kan online via (met DigiD).  Telefonisch: maakt u liever telefonisch een afspraak? Wacht dan op uw uitnodiging en bel vervolgens naar 0800-7070 (dagelijks van 08.00 - 20.00 uur). Houd er rekening mee dat u door drukte wellicht even moet wachten.

Bent u digitaal niet zo vaardig? Vraag iemand om u te helpen, of gebruik de uitlegfilm. Deze vertelt u stap voor stap hoe u online een afspraak maakt. Het heeft geen zin een afspraak te maken als uw geboortejaar nog niet aan de beurt is. De ingeplande afspraken worden iedere dag gecontroleerd.

Voorwaarden. Er zijn een aantal voorwaarden voor de boosterprik: U kunt deze extra prik pas halen vanaf 6 maanden na uw laatste coronavaccinatie (en het moment waarop u dus volledig gevaccineerd was). Of 6 maanden na uw laatste besmetting met covid-19.

U bent thuiswonend. Als u in een zorginstelling woont, hoeft u geen contact op te nemen met GGD Amsterdam. U krijgt dan een uitnodiging via uw instelling en wordt daar gevaccineerd.  U krijgt uw extra prik twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Als u geboren bent in 1950 of eerder kunt u nu online een afspraak maken voor uw boosterprik. U hoeft niet op de uitnodiging van het RIVM te wachten. Boosterprik is vrijwillig en gratis


Partner mee? Als uw partner mee wil komen voor de boosterprik, probeert de GGD daarbij te helpen. Maak in dat geval de afspraak telefonisch en geef aan dat u samen wilt komen. Uw partner moet 60 jaar of ouder zijn. Ook voor uw partner geldt dat de laatste volledige coronavaccinatie of besmetting met COVID-19 een half jaar geleden moet zijn. Goed om te weten: beide afspraken moeten tegelijkertijd gemaakt worden. U kunt niet achteraf alsnog een afspraak maken voor uw partner.

Extra bescherming. De boosterprik is een extra prik bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). De prik helpt uw afweersysteem, zodat u goed beschermd blijft tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname door het coronavirus. De booster is een mRNA-vaccin, dus BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin u eerder heeft gekregen. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u krijgt.

Boosterprik voor zorgpersoneel. Mensen in de zorg die direct contact hebben met patiënten, krijgen ook een boosterprik aangeboden. Op de website van de Rijksoverheid staat hoe dit wordt georganiseerd.

Meer informatie. Meer informatie over de boosterprik vindt u de websites van het RIVM en de Rijksoverheid. Of lees de Q&A van GGD GHOR Nederland. • Coronavaccinatie in AmsterdamVaccinatielocaties van GGD Amsterdam



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.