Bijgewerkt: 7 december 2023

Bourgondisch Carnaval 2016 in Mokumse Sferen in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Carnavalsvereniging De Turftrappers
29-01-2016

De oudste en grootste carnavalsvereniging van Turvegat (Amstelveen), De Turftrappers, organiseert vrijdagavond 7 februari 2016 vanaf elf over acht het Bourgondisch Carnaval in Mokumse Sferen in het Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1. Het feest met de zingende Stadsprins Theo Willem den Eerste, zijn Adjudant Cornelis, Gevolg en Dweilploeg wordt muzikaal omlijst door

- Samba Hofkapel Bovenkerk

- Huistroubadour Edo

- DJ Jordy, bekend van ‘En nou die handjes…’

- en Dries Roelvink, zelf oud-Stadsprins van Mokum, die ervoor zorgt, dat niemand rustig kan blijven zitten.

Foto Amstelveen
(Foto Carnavalsvereniging De Turftrappers - 2015)

Vlnr.: Kees Meekel adjutant en Minister, Stadsprins Theo Willem den Eerste en zijn Adjudant Cornelis gedurende de inauguratie van de Stadsprins op 10 november 2015 tijdens het Prinsenbal in Prinsenhuis Café De Manen in Amstelveen


Om elf uur elf wordt aan een inspirerende en bekende Amstelvener voor de 21ste keer de waardevolle Gouden Turfsteker overhandigd. Het motto is: Kunst & Vliegwerk. Kledingadvies: carnavalesk in het Turvegatse motto. Er zijn prijzen te winnen door degenen die het meest origineel verkleed zijn ‘in het motto’. Stadprins Theo Willem zal uiteraard weer een aantal bijzondere mensen met zijn persoonlijke onderscheiding ‘In Orde’ verklaren en een aantal carnavalsverenigingen uit andere gemeenten zal acte de présence geven.

Entreetickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Het Wapen van Amstelveen, Dorpsstraat hoek Stationsstraat, per mail (turftrappers@ziggo.nl ) en aan de zaal voor € 11,11. Leden van De Turftrappers hebben gratis toegang. Op woensdagmiddag 3 februari 2016 vanaf 14 uur 11 organiseert De Turftrappers in samenwerking met voetbalvereniging Sporting Martinus in het clubhuis aan de Amsterdamseweg 247 het KinderCarnaval voor kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar. Stadsprins Theo Willem zal samen met de alom bekende clown Hoky Poky optreden, er is een selfiewedstrijd, gratis ranja en de toegang is gratis.

Op zaterdagavond 6 februari 2016 deint de TurveTocht langs de Turvegatse horeca (aanmelden per e-mail) en traditioneel wordt het carnavalsseizoen afgesloten op Aswoensdag 10 februari 2016 vanaf 11over vijf tijdens het HaringHappen in Café Thijs in de Dorpsstraat. Ook worden in deze carnavalsdagen verschillende instellingen zoals Ons Tweede Thuis en de Zonnehof met een bezoek van de Prins vereerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.