Bijgewerkt: 27 mei 2024

Bouwbedrijf Netjes stelt acht daken beschikbaar voor zonnepanelen

Nieuws -> Informatief

Bron: Coöperatie Amstelveen Ecostroom
25-11-2022

Particuliere verhuurder Netjes in Amstelveen stelt 8 daken beschikbaar aan energiecoöperatie. Woensdag 23 november 2022 tekenden bouwbedrijf Netjes B.V. en Coöperatie Amstelveen Ecostroom een intentieovereenkomst om ongeveer 8 hiervoor geschikte daken van appartementengebouwen van Netjes B.V. in Amstelveen vol te leggen met zonnepanelen. Het is vrij uniek in Nederland dat een particuliere verhuurder op samenspraak van de gemeente hun daken beschikbaar stelt aan een energiecoöperatie ten behoeve van hun huurders voor de opwekking van duurzame energie.

Beide partijen zijn bij elkaar gebracht door de gemeente Amstelveen die waarde hecht aan het benutten van zoveel mogelijk daken om duurzame energie op te wekken, bijvoorbeeld door een coöperatief model voor het plaatsen van zonnepanelen op daken van VVE-gebouwen. Door de stijgende energieprijzen zijn bewoners zich nog meer bewust dat het belangrijk is om zelf energie op te wekken. Bewoners van met name huurwoningen en gemengde VvE’s kunnen daarbij geholpen worden bijvoorbeeld door een energiecoöperatie.  De Amstelveense wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) staat positief tegenover deze ontwikkeling. “Wij hopen dat het goede voorbeeld van deze verhuurder om haar daken beschikbaar te stellen, navolging krijgt. Het zou mooi zijn als steeds meer Amstelveners hun energie ‘groen en rendabel’ kunnen opwekken.”

Foto Amstelveen
(Foto Ecostroom - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid van de gemeente Amstelveen snijdt taart aan i.v.m. beschikbaar stellen daken Netjes BV aan Amstelveen Ecostroom voor collectieve opwek energie door bewoners

Wilma Schoonderbeek directeur van Netjes is enthousiast over deze samenwerking, mede omdat alle risico’s via de coöperatie goed zijn afgedekt en de huurders volledig ontzorgd zijn. Natuurlijk wil zij als verhuurder van appartementen ook het beste voor deze bewoners, net zoals voor de bewoners van een woning met een eigen dak, waar zij al langer zonnepanelen actief aan de bewoners aanbiedt. Dit initiatief stelt de firma Netjes in staat al haar huurders de mogelijkheid te bieden om te profiteren van energie uit zonnepanelen.

Roos Erkelens bestuurder bij Amstelveen Ecostroom geeft aan deze intentieovereenkomst met Netjes BV. een stap in de goede richting te vinden vooral omdat dit keer specifiek huurders in de gelegenheid worden gesteld om zelf zonne-energie op te wekken. 'We zien, mede door de gestegen energieprijzen, dat steeds meer VvE’s zich bij ons melden om een collectief zonne-energieproject op hun dak te realiseren. Nu gaat het echter om een partij die meer daken in beheer heeft. Dat is richting opschaling belangrijk. Het inzetten van een energiecoöperatie is dan vaak de meest duurzame en rendabele optie.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.